Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kaçak avcıların tuzakları bozuldu: Jandarmadan büyük darbe!

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, izinsiz avcılıkla mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kaçak avlanan iki şahıs, yasa dışı düzeneklerle yakalandı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı,

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, doğal hayatın ve yaban hayvanlarının korunması amacıyla yürüttüğü sıkı denetimlerle kaçak avcılıkla mücadelesini sürdürüyor. Son denetimlerde izinsiz avlanan iki şahıs yakalanırken, Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten toplam 6.582 TL idari para cezası kesildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Aksaray genelinde kaçak ve yasak yöntemlerle avlanmaya karşı müşterek bir denetim gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, iki şahsın izinsiz avlandığı tespit edildi. Şahısların avlandığı alanda otların arasına gizlenmiş, çalışır durumda bir ses yayın cihazı, bir akü ve bir bağlantı kablosuyla yapılan kuş sesi çıkaran düzenek ele geçirildi. Bu cihazların, bıldırcın ve keklik gibi yaban kuşlarını avlamak için tuzak olarak kullanıldığı belirlendi.

Yasa dışı avlanma düzenekleri ile yakalanan şahıslara, Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten kişi başı 3.291 TL olmak üzere toplamda 6.582 TL idari para cezası uygulandı. Ele geçirilen cihazlar, imha edilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, doğal hayatın ve hayvanların korunması amacıyla yürüttüğü çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.

Fatma Altınok