Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Jandarmadan okul ziliyle gelen eğitim: Trafik kurallarını minikler öğreniyor

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında Ortaköy İlçesi Ozancık Köyü’nde minik öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verdi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı,

Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” projesi çerçevesinde, öğrencilere yönelik trafik eğitimi faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Ortaköy İlçesi Ozancık Köyü İlköğretim Okulu’nda çevre köylerden gelen öğrencilere, uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Eğitimlerde, öğrencilere temel trafik kuralları, trafik işaret ve levhalarının anlamları, okul ve yaya geçitlerinin doğru kullanımı gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı. Özellikle yaya geçidi bulunmayan yerlerde karşıdan karşıya geçiş kurallarına dikkat çekilirken, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar ve emniyet kemerinin önemi de vurgulandı. Ayrıca bisiklet kullanımında güvenliği sağlayacak temel kurallar da öğrencilere aktarıldı.

Eğitimin sonunda çocuklara reflektörlü yelekler, Jandarma Çocuk dergisi ve boyama kitapları hediye edilerek farkındalıkları pekiştirildi.

Jandarma yetkilileri, geleceğimizin teminatı olan çocukların güvenliği için eğitim çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. “Çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarını huzur ve güven içerisinde sürdürmeleri için elimizden geleni yapacağız,” diyen yetkililer, bu tür etkinliklerin çocuklarda trafik kültürünün küçük yaşlarda gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

Fatma Altınok