Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksinde hareketlilik, yıllık yüzde 32,10 artış kaydedildi

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) tarafından düzenli olarak hazırlanan raporlar kapsamında tarım ürünleri üretici fiyat endeksinin 2024 yılı Ağustos ayı verileri açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (

TÜİK’ten elde edilen verilere göre, tarım ürünleri üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 32,10 artarken aylık yüzde 1,56 azaldığı kaydedildi.

Bu kapsamda,  2024 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre tarım ürünleri üretici fiyat endeksinde yüzde 1,56 azalış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,92 artış yaşandı. Buna göre, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,10 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 55,84 artış görüldü.

Sektörlere detaylı bakıldığında,  bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,75 azalış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,46 azalış yaşandı. Ayrıca balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 9,39 artış görüldü.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 9,31 azalış, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 6,03 artış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 0,19 artış yaşandı.

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 150,15 artış ile yağlı meyveler olurken aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 110,43 artış ile tropikal ve subtropikal meyveler olduğu kaydedildi.

Fatma Altınok