Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ayhan Erel, 85 milyonun partisi olacağız!

Yavuz Ağıralioğlu’nun kuracağı partinin Aksaray istişare toplantısı hafta sonu gerçekleştirildi. İYİ Parti’nin kurucu kadrosunda yer alan Ali Karakuş, partinin Aksaray İl Başkanı olarak görevlendirildi. Ali Karakuş’un il başkanlığı partinin teşkilat başkanı Ayhan Erel tarafından kamuoyuna açıklandı

Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı partinin

NE MERKEZ SAĞDAYIZ, NE MERKEZ SOLDAYIZ, NE AŞIRI UÇLARDAYIZ! MERKEZİMİZ DOĞRUDAN DOĞRUYA MİLLETTİR!
85 milyonun partisi olacağız!
Yavuz Ağıralioğlu’nun kuracağı partinin Aksaray istişare toplantısı hafta sonu gerçekleştirildi. İYİ Parti’nin kurucu kadrosunda yer alan Ali Karakuş, partinin Aksaray İl Başkanı olarak görevlendirildi. Ali Karakuş’un il başkanlığı partinin teşkilat başkanı Ayhan Erel tarafından kamuoyuna açıklandı
Daha önce Yavuz Ağıralioğlu liderliğinde kurulacak olan yeni partinin ismi ve logosu konusunda bir açıklama yapılmazken partinin kuruluş dilekçesinin 29 Ekim tarihinde Cumhuriyet’in 101’inci yılında verileceği açıklanmıştı. Kurulacak olan yeni partide 27. Dönem İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’in teşkilatlardan sorumlu olacağı belirtilmişti. Hafta sonu Aksaray’da yeni parti için istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni kurulacak olan partinin Aksaray İl Başkanı olarak Ali Karakuş’un görev alacağını açıklayan Ayhan Erel, Ali Karakuş’un İYİ Parti’deki deneyiminin yeni partinin Aksaray’da güçlü bir şekilde yapılanması için kritik bir rol oynayacağını belirtti. Erel, “Ali Karakuş’un tecrübesi ve siyasi birikimiyle Aksaray’da sağlam bir teşkilatlanma süreci yürüteceğiz. Bu adım, partimizin ülke genelindeki yapılanmasının da bir yansıması olacak” ifadelerini kullandı.
SEÇMENLERİMİZ BULUNDUKLARI SİYASİ PARTİDE MUTLU DEĞİL
27. Dönem Aksaray İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel, yaptığı konuşmada yeni partinin vizyonunu net bir şekilde ortaya koydu. Erel açıklamasında, Öncelikle böyle güzel bir günde bize yalnız bırakmadığınız için, buraya kadar teşrif ettiğiniz için arkadaşlarım adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yine Yavuz başkanımızda çok arzu etmesine rağmen kendisinin daha önceden planlanmış İstanbul ve Kocaeli programları olduğu için katılamadı. Kendisinin de yürekten size sevgiler, saygılarımı, muhabbetleri var. Lütfen kabul edin. Böyle bir partiye, böyle bir oluşuma ihtiyaç var mı diye kamuoyunun kafasında çelişkiler dans ediyor olabilir. Herkes mensubu olduğu siyasi partiyi gözünün önüne getirsin. Ne derece mutlu olduğunu bir ölçsün. Bu partiye ihtiyaç var mı yok mu öyle tartışalım. Türkiye’de hala siyasi partiye oy veren seçmenlerimiz bulundukları siyasi partide mutlu değiller. AK Parti’ye gönül veren, oy veren, 22 yıldır devleti yönetme iradesini onlara sunan AK Partili kardeşlerimizde bugün AK Parti’nin tutumundan, duruşundan, yorgunluğundan memnun değiller. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren çok değerli kardeşlerimiz onlar hepsi birer kıymet ama CHP’nin içerisinde bazı insanların sivri çıkışları akıl almaz tutumları ve sizlerin de bildiği nedenlerle orada da bir kısım seçmen maalesef mutlu değil. Baba ocağımız Milliyetçi Hareket Partisi’nde ki ülküdaşlarımın da büyük bir çoğunluğu son zamanlarda yaşanan hadiselerden dolayı onlarda mutlu değiller. Bu mutluluğu İYİ Parti’de arayan orayı umut olarak görüp iktidar hevesini orada hayalini orada tamamlamak isteyen ama bu hevesi kursağında kalan İYİ Parti’ye gönül veren, oy veren kardeşlerimiz de mutlu değil. O zaman bu kadar mutsuz bir toplumun, bu kadar mutsuz seçmenin olduğu bir yerde insanları mutlu edecek, onların beklentilerine cevap verecek bir yeni oluşuma ihtiyaç var. Allah’ın izniyle, sizlerin teveccühü ve duasıyla bu oluşumun başarıya ulaşacağı inancındayız.” dedi.
HAREKETİMİZİN BAŞINDA VATAN SEVDALISI BİR ARKADAŞIMIZ VAR
Erel sözlerinin devamında, “Allah’a bin şükür yola çıktığımızda daha önce yaşadığımız bir hadise de oluşumda, ‘Bize ya ne işin var hocam bırak bu işleri. Yarın sizin toplayacaklar. İşte sizin için şunu diyorlar, bunu diyorlar. Uğraşmayın bu boş işlerle denildiğini o dönemde beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlar gayet net net biliyorlar. Biz kendimizi savunmaktan, şucu ya da bucu de değiliz demekten yorulduk ama vatandaş bu suçlamaları bize atmaktan yorulmadı. Ama bugün sahaya indiğimizde Yavuz Ağıralioğlu ile ilgili en fazla tenkit veya durum, ‘Kusura bakmayın biz o arkadaşı tanıyamadım veya tanımıyoruz. Ya da ben Yavuz Bey’i de sizleri de seviyorum ama benim partim şu. Size başarılar diliyorum.’ şeklinde oluyor. Ama bize, ‘İşiniz gücünüz var. Bir şeye ihtiyaç yok. Bırakın bu işleri!’ diyen bir arkadaşla henüz karşılaşmadık. Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti’den ayrılırken bir tespiti vardı. Türk milleti kanlı terör örgütü PKK’yla aynı kulvarda yürüyenlere ‘Türk milleti mahkûm edilemez’ diyerek İYİ Parti’den ayrıldı. Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti’den ayrıldığında bize çok telefonlar geldi. Bize, ‘Gözünüz aydın Yavuz Bey falan partide birinci sırayı garantiledi. Sende onun yanında bir yer bulursun.’ diye. Biz, yok böyle bir şey dediğimizde, ‘Yok yok sen de onunla beraber orada bir yer bulursun.’ dediler. Allah’a bin şükür vekil listeleri açıklandı. Yavuz Bey hiçbir yerde yok. Aradılar, ‘Canım bakan olacak, biz biliyoruz. Onun için vekil olmadı.’ dediler. Bakanlar Kurulu açıklandı. Yavuz Bey, duruşundan bir milim taviz vermedi. Ve eleştiride bulunan arkadaşlar doğru adammış bu adamın arkasından gidilir denildi. Çok şükür hareketimizin başında vatan sevdalısı bir arkadaşımız var. Hep birlikte bunu başaracağınıza inanıyoruz. Bizim yerimiz doğrudan doğruya merkezimiz millettir. Biz 85 milyonun partisiyiz. Ne merkez sağdayız, ne merkez soldayız, ne aşırı uçlardayız. Olduğumuz yer doğrudan doğruya milletin olduğu yer. Merkezimiz millettir.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.
ALLAH ÇIKTIĞIMIZ BU KUTLU YOLDA YÂR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
Yeni partinin Aksaray İl Başkanı olarak görevlendirilen Ali Karakuş yaptığı açıklamada, “Merkezi Millet olan kurulacak partimizde Teşkilat başkanımız Ayhan Erel’in talepleri ve Genel Başkanımız Yavuz Ağıralioğlu’nun oluru ile Aksaray İl Başkanı olarak atanmış bulunmaktayım. Allah çıktığımız bu kutlu yolda yâr ve yardımcımız olsun.” ifadelerini kullandı.

*Avni KURU