Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da koruma alanında kaçak av skandalı! Tuz Gölü’nde şok baskın!

Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Alanı’nda avlanan 2 belgesiz avcıya yasal işlem başlattı.

Aksaray Doğa Koruma ve

Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Alanı’nda yaptığı denetimlerde belgesiz avlanan 2 kişiyi yakalayarak, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yasal işlem uyguladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Aksaray Şube Müdürlüğü, Tuz Gölü’nün Özel Çevre Koruma (ÖÇK) statüsüne sahip alanında yaptığı rutin av koruma ve kontrol çalışmalarını sürdürüyor. Son yapılan denetimlerde belgesiz av yaptıkları tespit edilen 2 kişi yakalandı. Yakalanan avcılara, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle yasal işlem başlatıldı.

Yetkililer, Tuz Gölü’nün biyolojik çeşitliliğini korumak adına denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini belirtti. Açıklamada, avcılara yönelik kontrollerin artırıldığı, belgesiz ve izinsiz avlanmanın doğaya verdiği zararların önlenmesi için kararlı bir mücadele yürütüldüğü vurgulandı.

Avcıların gerekli izinleri almadan avlanmaları durumunda ağır para cezaları ve cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklarının altı çizildi.

Hakan Hidayet Deniz