Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da İsrail’e lanet yağdı: Şehit Ayşenur Ezgi için yüzler ayakta!

Aksaray’da Ulu Camii’de kılınan gıyabi cenaze namazında, İsrail askerleri tarafından şehit edilen insan hakları savunucusu Ayşenur Ezgi dualarla anıldı.

Aksaray'da Ulu Camii'de kılınan

Bugün, Aksaray Ulu Camii’nde İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’da şehit edilen insan hakları savunucusu Ayşenur Ezgi için gıyabi cenaze namazı kılındı. İHH Aksaray Şubesi’nin öncülüğünde düzenlenen bu anlamlı törene, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından Ayşenur Ezgi için dualar edilirken, soykırıma karşı mücadele eden insan hakları savunucusuna rahmet dilendi. Katılımcılar, İsrail’in Filistin topraklarında işlediği zulümlere tepki göstererek, Filistin halkının yanında olduklarını bir kez daha vurguladı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tören sonrası yaptığı açıklamada, “Ayşenur Ezgi kardeşimize Rabbim’den rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Filistin halkı yalnız değildir, bu zulme karşı her zaman kardeşlerimizin yanındayız,” dedi.

Aksaray İHH Başkanı Eyüp Dağdaş’da yaptığı konuşmada, “Filistin topraklarında yaşanan zulme karşı durmaya devam edeceğiz. Şehit olan kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız,” ifadelerini kullandı.

Katılımcılar, törenin sonunda İsrail’in Filistin halkına yönelik uygulamalarını kınadı ve adalet çağrısında bulundu.  Celil Acar