Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da define avı son buldu: Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü!

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Merkez İlçe’de düzenlenen operasyonda 5 şahsı kaçak kazı yaparken suçüstü yakaladı. Olay yerinde çok sayıda kazı ekipmanı ele geçirildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı

Aksaray’da tarihi ve kültürel mirasın korunması amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, bölgedeki kaçak kazı faaliyetlerini önlemek amacıyla önemli bir operasyona imza attı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan istihbari çalışmalar sonucunda Merkez İlçe mülki sınırları içinde kaçak kazı yapıldığına dair bilgiye ulaştı.

Bu bilgi üzerine harekete geçen ekipler, söz konusu bölgeye operasyon düzenledi ve 5 şahsı, kaçak kazı yaptıkları sırada suçüstü yakaladı. Olay yerinde yapılan kontrollerde, bir adet jeneratör, bir el dedektörü, bir kulaklık, iki kürek, bir kazma, bir seyyar kablo, iki kafa lambası ve bir el feneri ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Konuyla ilgili olarak Jandarma yetkilileri, “Tarihi ve kültürel mirasımızı korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir.” açıklamasında bulundu.

Aksaray’da definecilerin gerçekleştirdiği kaçak kazı faaliyetlerine karşı yürütülen bu operasyon, tarihi değerlerin korunması adına büyük bir öneme sahip. İl Jandarma Komutanlığı’nın bu tür çalışmaları, bölgedeki tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılması açısından kritik bir görev üstleniyor.

Fatma Altınok