Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’nin kar Leoparı Hasan Dağı’na meydan okuyor!

Türkiye’nin ilk kadın kar leoparlı dağcı sporcusu Esin Handal, Hasan Dağı zirve tırmanışı öncesinde Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ı ziyaret etti.

Türkiye’nin ilk kadın kar

Türkiye’nin ilk kadın kar leoparı ünvanlı dağcı sporcusu Esin Handal, Hasan Dağı zirve tırmanışı için geldiği Aksaray’da, Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Demirezen ile birlikte Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’a bir nezaket ziyaretinde bulundu. Handal, zirve tırmanışı öncesinde ilgi ve desteklerinden dolayı Yıldız’a teşekkür etti.

Aksaray’a gelerek Hasan Dağı’nın zorlu zirvesine tırmanmayı hedefleyen Türkiye’nin ilk kadın kar leoparı Esin Handal, Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Demirezen ile birlikte Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Yıldız, ziyaret sırasında, “Esin Handal gibi ülkemizin gururu olmuş bir sporcuyu ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kendisi ve ekibine Hasan Dağı’nda başarılar diliyoruz,” dedi.

Handal ise Aksaray’da gördüğü misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Aksaray, doğası ve insanıyla her zaman sıcak karşılamalar sunan bir şehir. Hasan Dağı gibi özel bir dağda tırmanış gerçekleştirecek olmak benim için büyük bir onur,” ifadelerini kullandı.

Hasan Dağı’nın karlı zirvesine yapacakları tırmanış öncesi moral depolayan ekip, tırmanış için hazırlıklarını tamamladıklarını ve uygun hava koşullarında zirveye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Ağustos Gerçe