Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da eğitim yılı başladı: Protokol üyeleri ilk zilde buluştu!

2024- 2025 eğitim öğretim

2024- 2025 eğitim öğretim yılının bugün açılmasıyla birlikte Aksaray’da binlerce öğrenci için okul zili çaldı. Aksaray protokolü Gençosman ilkokullunda yapılan açılış etkinliğine katılarak çocukların yeni eğitim öğretim dönemini kutladı.

Gençosman ilkokullunda gerçekleşen açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra okulun öğrencisi olan Şüheda Kür şiir okumasıyla program devam etti. Gençosman İlkokul 4. Sınıf ve 1. Sınıf öğrencileri çiçek vererek Kılıçaslan ilkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.

“Eğitim Bir Milletin Şahsiyetini ve İstikbalini Tayin Eden En Önemli Müesseselerden Biridir”

Programın açılış konuşmasını yapan Aksaray Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan yaptığı konuşmasında, “Bugün İlköğretim Haftası’nı kutlamak ve yeni bir eğitim öğretim yılına başlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Eğitim, bir milletin şahsiyetini ve istikbalini tayin eden en önemli müesseselerden biridir. Geçmişten bugüne medeniyetimiz ilim ve irfan yolunda atılan adımlarla yükselmiş asırlardır devam eden köklü bir kültürel ve bilimsel miras meydana getirmiştir. Bugün bu kutlu mirasın ışığında evlatlarımızı geleceğe hazırlamak, onların bilgiye ve hikmete dayalı bir dünyada yer bulmalarını sağlamak en mühim vazifemizdir. Bu sorumluluğu yerine getirirken yalnızca bilgi aktarımı değil aynı zamanda milli ve manevi değerlere yoğrulmuş, milletine ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek en asli görevimizdir. Devletimiz, eğitim sahasında bugüne kadar gerçekleştirdiği büyük yatırımlar ve bizlere sunduğu imkânlarla geleceğimizin temellerini sağlam bir şekilde inşa etme azmindedir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet yolunda ilerleyerek ilimde, fende ve sanatta öncü nesiller yetiştirmek gayesiyle attığımız her adım, milletimizin yarınlarına olan inancımızın bir tezahürüdür. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, modern eğitim vasıtalarına erişimin artırılması ve öğretmenlerimizin mesleki yeterliklerinin desteklenmesi ile eğitimde söz sahibi bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 2024-2025 eğitim öğretim döneminde hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maruf Modeli Öğretim Programı eğitim anlayışımıza yeni bir soluk getirmektedir. Bu modelle birlikte öğrencilerimizin bilgi ve becerileri çağın gereklerine uygun olarak geliştirilmekte milli ve manevi değerlerle harmanlanmış bilimsel temellere dayalı bir eğitim anlayışı benimsenmektedir. Bu süreçte devlet büyüklerimizin ve eğitim camiasının her kademesinde görev yapan çalışanlarımızın emeği ve gayreti takdire şayandır. Kendilerine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Bizler Her Zaman Sizlerin Yanında Olacağız”

Milli Eğitim İl Müdürü Alpaslan sözlerinin devamında, “Sevgili öğrenciler, sizler bu milletin yarınlarının aydınlık yüzüsünüz. Yalnızca derslerinizde muvaffak olmanız yeterli değildir. Aynı zamanda ahlaklı, saygılı ve mesuliyet sahibi fertler olmalısınız. Unutmayınız ki, uzun eğitim yolculuğunuzda karşılaşacağınız her zorluk sizleri daha dirayetli ve bilgiyle donanmış birer birey yapacaktır. Bizler her zaman sizlerin yanında olacağız. Sizlere rehberlik etmek ve yol göstermekle mükellefiz. Değerli öğretmenlerimiz, sizler eğitim sürecinin en değerli şahsiyetlerisiniz. Her bir öğrencimizin gönlüne dokunan onları ilme ve irfana yönelten sizlersiniz. Emekleriniz, sabrınız ve fedakârlığınız milletimizin yarınlarını şekillendiren en kıymetli yapı taşlarıdır. Bu kutsal vazifenizi ifa ederken gösterdiğiniz azim ve gayret milletimizin muhasır medeniyet seviyesine erişmesinde ki en büyük destektir. Kıymetli velilerimiz, evlatlarımızın eğitiminde en büyük destekçilerimiz sizlersiniz. Eğitim, yalnızca okulda değil aynı zamanda evde, aile ortamında da devam eden bir süreçtir. Sizlerin evlatlarınıza gösterdiğiniz muhabbet, şefkat ve rehberlik onların hem eğitimde hem de hayatta muvaffak olmalarına vesile olacaktır.  Bizlerle el ele vererek çocuklarımızın hem akli hem de ahlaki gelişimi desteklemek adına göstereceğiniz gayretler için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle yeni eğitim-öğretim yılının hepimiz için başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum. Başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve velilerimize sağlıklı huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum!” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“Bizler, Akademik Başarılar İçin, Tüm İmkânlarımızı Seferber Edeceğiz”

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu programda yaptığı konuşmasında, “İlk günkü aşk ve heyecanla, Aydınlık geleceğimizi tesis etmek, Gönüllere dokunarak yeni ufuklar açmak, Geçmişten geleceğe köprüler kurarak, Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmek için, Yeni bir eğitim öğretim yılının başındayız. Milli ve manevi değerlerimizle Yetiştireceğimiz yeni nesillerimiz için 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılına merhaba diyoruz. 533 eğitim kurumumuzda, 86 bin 100 öğrencimiz ve 6 bin 700 öğretmenimizle, en kaliteli hizmeti vermeye hazırız.  Okullarımızın tüm fiziki ihtiyaçları gideriliyor, derslik başına, ortalama yirmi öğrenci düşüyor. Öğretmen açığımız ‘yok’ denecek durumda. Eğitim, hepimizin ortak meselesi ve ortak geleceğidir. Onun için, Bizler de en az öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız. Bizler, Akademik başarılar için, Tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Ancak! Bu akademik başarıları, Karakter, erdem, ahlak, vefa gibi değerler ve Evrensel bilimin üstünlüğü bilinciyle taçlandıracağız. Her zaman, Türkiye Yüzyılı için atılması gereken tüm adımları Hızlı ve isabetli atmanın gayretinde olacağız. Bu yıl uygulamaya konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli de ‘Köklerden Geleceğe’ mottosuyla bir ayağı geçmişte duran, diğer ayağı insanlığın geleceğine ufuklar açan, millî ve manevi değerler manzumesi ile muasır medeniyetler seviyesini hedefleyen eğitim sistemimize yeni ve güçlü bir soluk olacaktır” dedi.

Vali Kumbuzoğlu konuşmasının devamında; “Ülkemizin aydınlık yüzleri, sevgili öğrencilerimiz, eğitimde kaybedilecek bir tek fert yoktur. Bu düsturla sizleri kucaklamak için sabırsızlanıyoruz. Sizler, eğitim yuvalarımızda, her daim doğru olanın, güzel olanın ve etik olanın izini süreceksiniz. Açılmamış kanatların genişliği bilinmez. Bizler, hedefleriniz için kanatlarınıza rüzgâr olacağız. Sizleri güneşe kardeş, gök kubbeye yoldaş yapacağız inşallah. Değerli velilerimiz, kıymetli anne ve babalar, şüphesiz ki eğitim, okulla başlayan ve okulla biten bir süreç değildir. Çocuklarımızın ilk öğretmenleri sizlersiniz. İlk okulları ise evlerinizdir. Aile olarak eğitimin en önemli parçasısınız. Onun için, sizler de bu uzun maratonda bizlerin mesai arkadaşı sayılırsınız. Kuracağınız doğru ve etkili iletişim ile başarının mimarlarından biri de sizler olacaksınız. Saygıdeğer maarif kadromuz, fedakâr öğretmenlerimiz, her ne kadar, hepimiz eğitimin birer parçası olsak da yükün en ağırı siz öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Eğer, vicdanlarda bir sözlük yazılacak olsa, fedakarlığın, vefanın, azmin, vatan sevgisinin karşına ‘öğretmen’ yazılmalı idi. Sizler, bizim başımızın tacısınız. Anne ve babalardan sonra, Eli öpülecek birileri varsa onlar da sizlersiniz. Unutmayalım ki; her okul, öğretmeni kadar iyidir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Öğrencilerimizi en çok biz seveceğiz. Bu güzel şehrin çocuklarını, en iyi şekilde yetiştirmek bizim en büyük görevimizdir. İnanıyorum ki özverili çalışmalarınızla, ülkemizin aydınlık yüzlerini yetiştirecek, genç dimağlara, silinmez bir vatan sevgisi nakşedeceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehit öğretmenlerimizi saygı ve şükranla yâd ediyorum. Siz, kıymetli öğretmenlerimize, değerli velilerimize ve elbette biricik öğrencilerimize de başarılarla dolu bir yıl diliyorum. İlköğretim Haftamız kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

“Okul Millet Hayatının Kapısıdır”

Milletvekili Cengiz Aydoğdu yaptığı konuşmasında, “Cami, mektep, bayrak, Atatürk ve gençlik yani gelecek bu manzara belki bu köyün konumu itibariyle burada oluştu ama hep zihnimizde var. Bu çocuklar bugün hayata atılıyorlar. Bugün bu okulun kapısında girerken birinci sınıf öğrencileri ailelerinden kopup hayata giriyorlar. Millet hayatına giriyorlar. Okul millet hayatının kapısıdır.  Tabi bunun yanında başka bir unsur var. Okul denildiğinde öğretmen ve öğrenci, biz okul vesaire önemseriz önemli olan öğretmen ve öğrencidir. Öğretmen öğrenciye ne öğretecek milletin mukaddesi altında, milletin kültürünü, geçmişini, milletin değerlerini öğretecek. Onlar varsa öğretmen varsa millet devam eder.  Biz bu topraklara bunlarla geldik, bunlarla tutunuyoruz. Türkiye inşallah ilelebet bu unsurlarla istikbal cesaretle yürüyecek, çocuklarımız torunlarımız,  gelecek nesillerimiz burada Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak büyük Atatürk’ün dediği gibi ilelebet payidar olacak” dedi.

Milletvekili Hüseyin Altınsoy yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek; “Bugün heyecanlıyız, yeni bir eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Ama bir taraftan da hüzünlüyüz. Dün Narin kızımızı bugün okula gidecekken toprağa verdik. Gerçekten üzüntümüzü dile getirmekte zorlanıyorum Ayrıca biliyorsunuz Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi ömürlerinin baharından şehit olan öğretmenlerimiz var. Ben onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Kıymetli öğrenciler, hayatta vicdanlı, ahlaklı, merhametli, özgüven ve sorumluluk sahibi bireyler olmak en az okuldaki ve işteki başarı kadar önemlidir. Sizler bizlerin geleceğisiniz. Tabii bu arada hükümetler olarak Milli Eğitim Bakanlığına çok büyük bütçeler ayırıyoruz. Genel bütçedeki en büyük payı biliyorsunuz ki milli eğitim bütçemiz alıyor. Kitap sırasına girerdik kitap alabilmek için, şimdi bakıyoruz öğrencilerin kitapları masalarında hazır. Gerçekten büyük bir çağ atladık. Eğitime çok büyük yatırımlar yaptık. Aslında bu yatırımlar bizim geleceğe olan yatırımlarımız. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde ifadelerine yer verdi.

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; “2024-2025 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını, bereketli geçmesini, güzel, etkin ve verimli geçmesini canı gönülden temenni ediyorum. Aksaray’ımızda eğitim-öğretim camiası Allah’a hamdolsun sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Eğitim sektörüne yapılan yatırımlarımız her geçen gün artıyor. Okullarımızdaki dersliklerimizin, öğretmenlerimizin sayıları artıyor, okullarımızın fiziki imkanları da her geçen gün gelişiyor. Bugün de Gençosman köyümüzdeyiz. İnşallah köyümüzdeki bu gençlerimiz, çocuklarımız ilerleyen süreçte kendilerini geliştirerek; ülkelerine, şehirlerine, köylerine ve ailelerine yararlı bir vatandaş olacaklar. Onların hepsinden ümitliyiz, hepsine gönül veriyoruz. Bu vesileyle eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm öğretmenlerimize, özellikle ailelerimize bu süreç içerisindeki sürdürecekleri fedakar çalışmalarda kendilerine kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Gençosman İlkokulu Müdürü Hacı Ergin; “Bugün ilköğretim haftasını kutlamak ve yeni bir eğitim öğretim yılına başlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz eğitim bir milletin şahsiyetini ve istikbalini tayin eden en önemli müesseselerden biridir. Geçmişten bugüne medeniyetimiz ilim ve irfan yolunda atılan adımlarla yükselmiş asırlardır devam eden köklü bir kültürel ve bilimsel miras meydana getirmiştir. Bugün bu kutlu mirasın ışığında evlatlarımızı geleceğe hazırlamak onların bilgiye ve hikmete dayalı bir dünyada yer bulmalarını sağlamak en mühim vazifemizdir. Bu sorumluluğu yerine getirirken yalnızca bilgi aktarımı değil aynı zamanda milli ve manevi değerlere yoğrulmuş milletine ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek en asli görevimizdir. Devletimiz eğitim sahasında bugüne kadar gerçekleştirdiği büyük yatırımlar ve bizlere sunduğu imkanlarla geleceğimizin temellerini sağlam bir şekilde inşa etme azmindedir. Başöğretmen gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet yolunda ilerleyerek ilimde fende ve sanatta Öncü nesiller yetiştirmek gayesiyle atiğimiz her adım milletimizin yarınlara olan inancımızın bir tezahürüdür. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlanması modern eğitim vasıtalarına erişimin artırılması ve öğretmenlerimizin mesleki yeterliklerinin desteklenmesi ile eğitimde söz sahibi bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Okul Müdürü Ergin konuşmasının devamında; “2024 2025 eğitim öğretim döneminde hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maruf Modeli Öğretim Programı eğitim anlayışımıza yeni bir soluk getirmektedir. Bu modelle birlikte öğrencilerimizin bilgi ve becerileri çağın gereklerine uygun olarak geliştirilmekte milli ve manevi değerlerle harmanlanmış bilimsel temellere dayalı bir eğitim anlayışı benimsenmektedir. Bu süreçte devlet büyüklerimizin ve eğitim camiasının her kademesinde görev yapan çalışanlarımızın emeği ve gayreti takdire şayandır kendilerine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Sevgili öğrenciler sizler bir milletin yarınların aydınlık yüzüsünüz yalnızca derslerinizde muvaffak olmanız yeterli değildir. Aynı zamanda ahlaklı saygılı ve mesuliyet sahibi fertler olmalısınız. Unutmayınız ki uzun eğitim yolculuğunuzda karşılaşacağınız her zorluk sizleri daha dirayetli ve bilgiyle donanmış birey birer birey yapacaktır bizler her zaman sizlerin yanında olacağız sizlere rehberlik etmek ve yol göstermekle mükellefiz. Değerli öğretmenlerimiz sizler eğitim sürecinin en değerli şahsiyetlerisiniz her bir öğrencimizin gönlüne dokunan onları ilme ve irfana yönelten sizlersiniz emeklerine sabrınız ve fedakârlığınız milletimizin yarınlarını şekillendiren en kıymetli yapıtaşlarıdır. Bu kutsal vazifenizi ifa ederken gösterdiğiniz azim ve gayret milletimizin muhasır medeniyet seviyesine erişmesindeki en büyük destektir kıymetli velilerimiz evlatlarımızın eğitimde en büyük destekçilerimiz sizlersiniz eğitim yalnızca okulda değil aynı zamanda evde aile ortamında da devam eden bir süreçtir. Sizlerin evlatlarınıza gösterdiğiniz muhabbet şefkat ve rehberlik onların hem eğitimde hem de hayatta muvaffak olmalarına vesile olacaktır. Bizlerle el ele vererek çocuklarımızın hem adli hem de ahlaki gelişimi desteklemek adına göstereceğiniz gayretler için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının hepimiz için başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve velilerimize sağlıklı huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum” şeklinde ifadelerine yer verdi.

Programda Belediye Başkanı Dinçer ve Jandarma tarafından çocuklara kitap hediye edilerek çocuklar yeni eğitim öğretim döneminin zilini çaldı.

Fatma Altınok