Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da gayrimenkul krizi: Faizler yükseldi, satışlar düştü!

Aksaray’da faaliyet gösteren Gündüz emlak sahibi Ali Gündüz, gayrimenkul yatırımcılarının emlak sektörünün durgunluk zamanlarında ne yapmaları gerektiğine dair bilgiler paylaştı.

Aksaray’da faaliyet gösteren Gündüz

Yaklaşık 25 yıldır sektörün içinde bulunan Gündüz Emlak’ın işletmecisi Ali Gündüz; “Emlak sektöründe şu ara durgunluk var. Bunun sebebi ise faizlerin çok yüksek olması. Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar kredilerin yüksek olmasından dolayı kredi çekmek istemiyorlar bunun yerine paralarını vadeli hesaplara yatırmayı daha karlı olduğunu düşünüyorlar. Bankaların % 50 faiz vermesi nedeniyle vatandaşlar paralarını gayrimenkule bağlamıyorlar. Emlak sektöründe işlerin açılması için faizlerin düşmesi şart” diye açıkladı.

Aslında şimdi yatırımcıların gayrimenkul almalarının tam zamanı diyen Gündüz yatırımcılara “Çünkü emlak sektöründen alımın azalmasından ötürü şu anda gayrimenkulün fiyat çok düştü. Kredi faizleri düştüğünde emlak fiyatları da artacak Halk arasında bir söz vardır; ne altın ne borsa en iyi yatırım arsadır diye. Bu söz çok doğru. Büyük yatırımcılar hep piyasanın böyle durgun zamanlarında yatırımlarını gayrimenkule yaparlar. Gayrimenkul yatırımcıların tam da şimdi gayrimenkule yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Gündüz son olarak “2024 yılı başından şimdiye kadar sadece 64 daire satışı yaptık. Bundan önceki yıllarda bu rakam asgari 170 adet daire satışıydı. Tabi bu düşüşün neden ilk başta da söylediğim gibi faizlerin yüksek oluşundan kaynaklanıyor. Gayrimenkul alımı sadece emlak sektöründe canlanmaya sebep olmuyor ayrıca beyannamelerden % 4 vergi olarak devlet hazinesine de katkı sağlıyor” diyerek sözlerinde son verdi.

Hakan Hidayet Deniz