Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Aksaray 101’inci kuruluş yıldönümünde Narin’i unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Aksaray’da günün anlam ve önemine yönelik program düzenlendi. Düzenlenen programda Atatürk heykeline çelenk bırakıldı ve basın açıklaması yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 101’inci yılı olması nedeniyle Aksaray’da günün anlam ve önemine yönelik program yapıldı. Programa, Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, İlçe Başkanı Sibel Altınpınar, parti il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda parti üyesi katılım sağladı. CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, 101’inci kuruluş yıldönümü olmasından ötürü basın açıklamasını gerçekleştiren isim oldu.

Kuruluşun partisi; Cumhuriyet Halk Partisi

İl Başkanı Bilal Özdemir, sözlerine Tunceli’de görev esnasında şehit düşen askerler için başsağlığı dileyerek başladı. Özdemir açıklamasının devamında “Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi 101 yaşında. Cumhuriyet Halk Partisi bir ulusun kurtuluş mücadelesi ve dünyaya örnek olan tek partidir. Kuruluşundan 50 gün sonra Cumhuriyet’i ilan ederek Cumhuriyetin kurucu partisidir. Kurulduğu günden bu yana Milli Egemenlik, demokrasi ve tam bağımsızlıktan yana net tavrını ortaya koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları diktatörlüğün ve faşizmin hakim olduğu yıllarda, dünyada milli egemenlik ve demokrasi diyerek, tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bununla da yetinmemiş, Türkiye Cumhuriyeti’nde aklın ev bilimin hakim olduğu, kadın ve erkeği ile herkesin eşit olduğu, ilerici bir devlet yaratmıştır” diyerek sözlerini sürdürdü.

Narin’ler ölmeyecek, sorumluları hak ettiği cezayı alacak

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, sözlerinin devamında; “Emekten. Özgürlükten, eşitlikten yana politika günde çağdaş bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hiç kimse, düşüncesinden ya da düşüncesini i ifade ettiği için cezalandırılmayacak. Tek adam rejimine son verilip parlamenter rejim yeniden kurulacak ve hukukun üstünlüğü sağlanacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ülke kaynaklarını halk paylaşacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında emek hak ettiği değeri görecek. İş cinayetlerine göz yumulmayacak. Çocuk işçiliği son bulacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadın, ikinci sınıf bir vatandaş olmayacak. Kadın-erkek eşit vatandaşlardır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Narin’ler ölmeyecek. Narin’i bırakın öldürmeyi, en ufak bir zarar veren kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmayıp en ağır ceza ile cezalandırılacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hayvanlar katledilmeyecek. Aydınlık ve mutlu günler yakındır. “ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ağustos Gerçe