Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Kumbuzoğlu’ndan öğrencilere: Eğitimde kaybedilecek tek bir kişi bile yok!

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İlköğretim Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda yeni eğitim-öğretim yılına heyecan ve azimle başladıklarını vurguladı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Kumbuzoğlu, mesajında bağımsızlık bilinci, geleneksel değerler ve ulusal benlik ile yetişecek yeni nesillerin Türkiye’nin geleceğini inşa edeceğini belirtti. Eğitimde akademik başarının yanı sıra ahlak, karakter ve vatan sevgisi gibi değerlere de vurgu yapan Kumbuzoğlu, “Türkiye Yüzyılı için gereken adımları hızlı ve isabetli atacağız” dedi.

Vali Kumbuzoğlu, mesajında eğitimin sadece akademik başarı ile sınırlı olmadığını, öğrencilerin karakter ve değer eğitimi ile donatılmasının önemini vurguladı. Yeni eğitim-öğretim yılını “İlk günkü aşk ve heyecanla” karşıladıklarını ifade eden Kumbuzoğlu, “Eğitimde kaybedilecek bir tek fert yoktur. Öğrencilerimiz, bilgiyi edinirken aynı zamanda etik, doğru ve güzel olanın izini süreceklerdir” dedi.

Vali Kumbuzoğlu, öğrencilere yönelik mesajında, “Şimdiki göreviniz, bu amacı gerçekleştirmek, bilgi üretmek ve uluslararası alanda etkili olmaktır. Bunun için size gerekli tüm destekleri sunacağız” diyerek genç nesillerin Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Velilere de seslenen Vali Kumbuzoğlu, “Okullar, çocuklarımızın bir diğer yuvasıdır ve biz, en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızın bize emanet edildiğinin bilincini taşıyoruz” dedi. Velilerin, eğitim sürecinde okulla sürekli iletişim içinde olmalarının ve çocuklarının gelişimlerini yakından takip etmelerinin önemini vurguladı.

Öğretmenlere yönelik olarak ise Kumbuzoğlu, “Unutmayalım ki okul, öğretmeni kadar iyidir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Ülkemizin aydınlık yüzlerini yetiştirmede özverili çalışmalarınızı sürdüreceğinize inanıyorum” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak nesillerin yetiştirilmesinde öğretmenlerin fedakârca çalışmalarının kritik önem taşıdığını belirtti.

Son olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anarak mesajını noktalayan Vali Kumbuzoğlu, öğretmenler, veliler ve öğrencilere başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı diledi. Haber Merkezi