Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KYK 2024-2025 yurt sonuçları açıklandı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2024-2025 eğitim yılı için yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, başvuru sonuçlarının 5 Eylül itibarıyla erişime açıldığını duyurdu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu

KYK 2024-2025 Yurt sonuçları açıklandı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2024-2025 eğitim yılı için yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, başvuru sonuçlarının 5 Eylül itibarıyla erişime açıldığını duyurdu. Üniversiteyi kazanarak başka şehirlere gidecek olan öğrenciler, başvuruda bulundukları KYK yurt sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilecekler.

KYK yurtları, üniversite hayatında öğrencilere barınma imkanı sunarak büyük kolaylık sağlıyor. Öğrenciler, ev aramak zorunda kalmadan güvenli ve ekonomik bir yurt hizmetinden faydalanabilecekler.

KYK Yurt Kayıtları İçin Son Tarih: 7 Eylül

KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıt işlemlerini 7 Eylül 2024 saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor. Yurt kaydı için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayı verilmesi zorunlu.

Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılacak?

KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-Devlet üzerinden veya kazandıkları yurda şahsen giderek yapabilirler. Kayıt süreci 7 Eylül’de sona erecek, bu yüzden işlemlerin belirtilen tarihe kadar tamamlanması gerekiyor.

KYK Yurt Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilir. Öğrenciler, eksiksiz doldurdukları başvuru bilgileriyle sonuçlarına erişebilirler.

Yurt başvuru sonuçlarını sorgulamak için [buraya tıklayabilirsiniz](https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama).
Haber Merkezi

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu,
Sıradaki Haber Aksaray’a su müjdesi! Vali ve Milletvekilleri DSİ Genel Müdürü ile masaya oturdu!