Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK açıkladı, hizmet üretimi yıllık artarken aylık azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından düzenli olarak hazırlanan raporlar kapsamında hizmet üretim endeksinin 2024 yılı Haziran ayı verileri açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

TÜİK’ten elde edilen verilere göre hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 16 artarken aylık ise yüzde 1,1 azaldı.

Bu kapsamda, 2024 yılı Haziran ayında hizmet üretim endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 artarken aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,1 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 0,9 azaldı. Ayrıca bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 5,9 artarken gayrimenkul hizmetleri yüzde 5,3 arttı. Buna karşılık mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 1,6 azalırken idari ve destek hizmetleri ise yüzde 4,3 arttığı görüldü.

2024 yılı Haziran ayında hizmet üretim endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,1 azalırken aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 2,6 azaldı. Ayrıca konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 1,9 azaldı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 3,0 arttı. Buna karşılık gayrimenkul hizmetleri yüzde 4,2 azaldı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 0,7 arttı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 0,6 arttığı kaydedildi.

Fatma Altınok 

 

 

 

İl Genel Meclis Üyeleri Eskil’de
Sıradaki Haber Eskil’de kamu tesisleri incelendi: Meclis üyelerinden çarpıcı raporlar!