Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Olimpiyat tarihimizde ilk: Atıcılıkta madalyayı garantiledik!

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları’nda, Atıcılık 10 metre Havalı Tabanca Karışık Takım’da Türkiye’yi temsil eden Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç ikilisi, finale yükselerek Paris’ten madalya ile dönmeyi garantiledi.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen

Paris’te düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye adına bir ilk yaşandı. 2024 Olimpiyat Oyunları’nda, Atıcılık 10 metre Havalı Tabanca Karışık Takım’da madalyayı garantiledik. Atıcılık 10 metre Havalı Tabanca Karışık Takım’da Türkiye’yi temsil eden Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç ikilisi verdiği mücadele ile finale yükselerek Türkiye’nin Olimpiyat tarihinde atıcılıktaki ilk madalyasını kazanmayı garantiledi. Aynı zamanda Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç tarafında imza atılan bu başarı Türkiye’nin Paris’teki ilk madalyası olma önemini de taşıyor.

Büyük başarıya imza atan Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, Türk halkı tarafından büyük takdir toplarken, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ve Paris 2024’teki ilk madalyamızı garantiliyoruz! Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’dan oluşan 10 metre Havalı Tabanca Karışık Takımımızı canıgönülden kutluyorum. Haydi sonu altın madalya olsun.” diyerek Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’ı tebrik etti.

10 metre Havalı Tabanca Karışık Takım’da Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, altın madalya için yarın (30 Temmuz), Sırbistan ile 10.45’te karşı karşıya gelecek.

Hakan Hidayet Deniz