Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karara bak karara; Dolmuşların hastane bölgesine girişi yasaklandı!

Dolmuş şoförlerine güzergâh ihlali cezası!

Dolmuş şoförlerine güzergâh ihlali

Aksaray’da şehir içi ulaşımı sağlayan halk otobüsü şoförleri, köy, belde ve ilçelerin dolmuşlarının güzergâh dışına çıkarak özellikle Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi bölgesinden yolcu almaları ve indirmeleri üzerine şikayette bulundu. Bu şikâyetlerin artması üzerine, köy, belde ve ilçe dolmuşlarının hastane bölgesine girerek yolcu almaları ve indirmeleri yasaklandı.

Alınan karar doğrultusunda, hastane bölgesine girerek yolcu alan dolmuş şoförlerine 17 bin TL civarında para cezası uygulandığı öğrenildi. Yetkililer, bu yasağın şehir içi ulaşım düzenini korumak ve halk otobüslerinin mağduriyetini önlemek amacıyla getirildiğini belirtti.

Halk otobüsü şoförleri, alınan bu karardan memnuniyet duyduklarını ifade ederken, dolmuş şoförleri ise cezaların yüksekliğinden şikâyetçi oldu. Uygulamanın, şehir içi ulaşımda düzenin sağlanması ve haksız rekabetin önlenmesi açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Halk otobüsü yetkililerinin aldığı bu karar da köy, belde ve ilçelerden gelen vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılamadılar.

Haber Merkezi

Avrupa’da X hesapları baz alınarak
Sıradaki Haber Avrupa’da en fazla takipçisi olan 10 takım; Türk takımları da var