Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Terör Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltında!

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, DEAŞ üyesi oldukları tespit edilen 4 şüpheliyi eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi, üçü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı,

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, emniyet, asayiş ve kamu düzenini sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Edinilen bilgiye göre; Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı TEM, KOM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, dini istismar eden terör örgütlerinin faaliyetlerini açığa çıkarmak için istihbarat çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, 6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet ettiği belirlenen DEAŞ üyesi S.K., İ.K., E.G. ve F.Ç. isimli şahısların yakalanması amacıyla Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle Aksaray, Ankara ve Niğde illerinde eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda dört şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Mahkemece, İ.K., E.G. ve F.Ç. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, S.K. tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşaması, asayiş ortamının sağlanması ve terör örgütlerine üye şahısların yakalanması için çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirtti.

Avni Kuru