Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KUTLU DOĞUM HAFTASINI KUTLADI

Bu haberin fotoğrafı yok

ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, her yıl 14-20nisan tarihleri arasında kutlanan “kutlu doğum haftası” dolayısıyla bir kutlamamesajı yayınladı.

başkan altınsoy mesajında, “tüminsanlığa kurtarıcı olarak gönderilen peygamber efendimiz bizlere sevgiyi,kardeşliği, insanlara iyilik yapmayı, ahlaklı ve dürüst olmayı, adaletlidavranmayı öğütledi. “komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisiyle tüminsanların birbiriyle kardeşçe yardımlaşmanın, “İki günü birbirine eşit olanzarardadır” hadisiyle de insanlığın huzuru için çalışmanın ve ilerlemeninönemini bizlere hatırlattı. İnsanlığın huzur içinde yaşayabileceği bir dünyaiçin temel insani değerleri ortaya koyan yüce peygamberimizin  doğumu, tüminsanlık için karanlıktan bir kurtuluş ışığı olmuştur.

kur’an-ıkerim’in evrensel mesajı, hazreti peygamber’in örnek şahsiyeti ve ahlakı budeğerler bütününün temel öğeleridir. o rahmet ve sevgi peygamberi idi.yaratılanı yaratandan ötürü sevmek ve merhamet etmek onun sünnetidir. sevgilipeygamberimizin örnek kişiliğinde yüce dinimizin verdiği mesajların ve insanakattığı güzelliklerin tüm insanlarla sevgi ve hoşgörü içinde paylaşılması,aklın ve bilimin ışığında iyi anlaşılması manevi huzur ve mutluluğunteminatıdır.peygamber efendimiz bizler için kur’an-ın adeta yaşayan birörneğidir. kur’an bizleri onu örnek almaya çağırır. bizler onun sünnetietrafında toparlanıp bilinç ve kimlik kazandık. o hiç kimseyi ayıplamaz,kötülüğe karşılık vermezdi. af ve hoşgörü sahibi idi. kendisinden taleptebulunanı geri çevirmezdi. onun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsalhayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık vardır.

bu duyguatmosferi içerisinde sevgililer sevgilisinin tüm insanlığı saran ve aydınlatannurunun anlatılmasına ve iyi anlaşılmasına vesile olacağı inancıyla, peygamberefendimiz hazreti muhammed (s.a.v.) kutlu doğumlarının milletimize ve tüm İslamalemine iyilikler ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Kamuda Görev Almak İsteyenler İçin
Sıradaki Haber Kamu Personeli Alım İlanları ne Yayımlandı: Başvuru Tarihlerini Kaçırmayın!