Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

PKK tarafından şehit edilen savcının adı Aksaray’da ölümsüzleşti!

Aksaray Adliyesi’nde Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç’ın adının verildiği toplantı salonu dualarla açıldı.

Aksaray Adliyesi'nde Şehit Cumhuriyet

Aksaray Adliyesi F Blok’ta bulunan yeni toplantı salonuna, PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç’ın adı verildi. 3 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen törene Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Cumhuriyet Başsavcım Vekili Emrah Özge Yelken, hakimler, savcılar, şehidin ailesi ve adliye personeli katıldı.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç’ın Özgeçmişi:

1982 yılında Konya-Ereğli Beyören’de doğan Hakan Kılıç, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2007-2010 yılları arasında Tonya Cumhuriyet Savcılığı görevini yürüttü. 2010 yılından itibaren Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken, 7 Şubat 2012 tarihinde PKK terör örgütü tarafından şehit edildi.

Aksaray Adliyesi F Blok’ta yer alan yeni toplantı salonuna “Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç Toplantı Salonu” adını vermenin gururunu yaşayan adliye camiası, tören sırasında duygusal anlar yaşadı. Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, törende yaptığı konuşmada, “Bugün adaletin yükselmesi ve güçlenmesi yolunda, şehit savcımızın aziz hatırasını yaşatmak ve adalete olan bağlılığımızı göstermek adına burada toplanmış bulunuyoruz,” dedi.

Şehidin eşi Arife Betül Kılıç ve oğlu Yiğit Kılıç’ın da katıldığı törende, şehit savcının hatırasını yaşatmanın onuru ve gururu dile getirildi. Dualarla açılan salon, adalet camiasına ve adliyeye hayırlı olsun dilekleriyle hizmete açıldı.

Ağustos Gerçe

AK Parti Aksaray İl Başkanlığı,
Sıradaki Haber AK Parti Aksaray’da 8. Olağan İlçe Kongreleri için hazırlıklar tamamlandı!