Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Zabıta ve Polis Tır peşinde!

Aksaray Belediyesi Zabıta ekipleri ve Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, şehir genelinde tır parklanmalarına yönelik denetimlerini artırdı. Bulvarlar, cadde ve mahalle aralarında park edilen tırlara yönelik yapılan denetimlerde, park yasağına uymayan araçlara cezai işlem uygulanıyor.

Aksaray Belediyesi Zabıta ekipleri

Aksaray’da artan trafik yoğunluğu ve şehir içi trafiği etkileyen tır parklarıyla ilgili sıkı denetimler devam ediyor. Özellikle cadde, sokak ve bulvarlarda park edilen tırlar, trafiği tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle zabıta ve polis ekiplerince sıkı bir şekilde denetleniyor. Aksaray Belediyesi Zabıta ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, tır parklarında kurallara uymayan sürücülere yönelik ortak operasyonlar düzenliyor.

Denetimlerde, tır sürücülerine park yasağına uymaları konusunda uyarılarda bulunulduğu gibi, kurallara aykırı hareket edenlere 690 TL idari para cezası kesiliyor. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan bu denetimlerle, şehir içi trafiğin akışının düzenlenmesi hedefleniyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Trafik düzeni ve şehir estetiği açısından tır parklanmalarına sıkı denetimlerle müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği ve şehir içi trafiğin sorunsuz işlemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtilirken, sürücülerin trafik kurallarına uymaları ve park yasağı bulunan bölgelere araçlarını bırakmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Avni KURU