Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Noter Kurasıyla İş! Engellilere ve Dezavantajlılara Büyük Şans!

Aksaray Valiliği’nin öncülüğünde, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde, engelli vatandaşlar ve dezavantajlı kesimlere yönelik bakım ve destek hizmetlerinin devamlılığını sağlamak amacıyla önemli bir program başlatılıyor. İşte detaylar!

Aksaray Valiliği'nin öncülüğünde, Aksaray

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşların hizmet alanlarında çalışacak 23 kişi noter kurası ile belirlenecek. Program, 16 Temmuz 2024 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında uygulanacak.

Noter Kurası ve Başvuru Detayları

10 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan noter kurasında, asıl katılımcılar ve yedek katılımcılar belirlenecek. Noter kura çekimi saat 10.00’da Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılacak ve katılımcı adayları izleyici olarak kuraya katılabilecekler. Kura sonuçları, kurumların duyuru panolarında ve sosyal medya hesaplarında yayımlanacak.

Başvuru Koşulları;

Başvurular, 04 Temmuz – 08 Temmuz 2024 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlükleri, Hizmet Merkezleri, e-Devlet, İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. TYP’ye başvuracak adayların İŞKUR’a kayıtlı olmaları, işsiz olmaları ve program süresince başka bir işte çalışmamaları gerekmektedir. Ayrıca adayların en az 18 yaşında olmaları, öğrenci olmamaları (açık lise ve açık öğretim öğrencileri hariç), emekli veya malul aylığı almamaları gerekmektedir.

Katılım Şartları;

– Bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birine başvurabilir.
– Bir kişi, 27 Eylül 2017 tarihinden itibaren en fazla 9 ay süreyle TYP’lerden yararlanabilir.
– Adrese Kayıt Sistemine (AKS) göre aynı adreste oturan kişilerden yalnızca biri TYP’ye katılabilir. Ancak toplu yaşam alanlarında ikamet edenler ve kimlik bilgileri gizlenenler için bu şart aranmaz.
– Kadınlar, 35 yaş üstü erkekler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar önceliklidir.

Noter Kurasına Katılım

Asıl ve yedek katılımcılar noter kurası ile belirlenecek olup, asıl olarak seçilen katılımcılardan görevine başlamayanların yerine yedekler davet edilecektir. Noter kurası sonuçları, kurumların duyuru panolarında ve sosyal medya hesaplarında ilan edilecektir.

Bu programla, toplu yaşam alanlarında yaşayan engelli ve dezavantajlı vatandaşlara sunulan hizmetlerin sürdürülebilirliği sağlanacak ve toplumsal fayda artırılacağı bildirildi. Ağustos Gerçe