Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’nin Milletvekili haritası yeniden çizildi: İşte detaylar!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2023 nüfus verilerine göre Türkiye’nin milletvekili dağılımını güncelledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK),

İstanbul, Hatay ve Kütahya’nın milletvekili sayıları düşerken, Bursa, Eskişehir, Tunceli ve Bayburt’un vekil sayıları arttı. Ayrıca, 2 Haziran’da yapılan yenileme seçimlerinde AK Parti 3, CHP 2 ve MHP 1 belediye başkanlığı kazandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye İstatistik Kurumu’nun 31 Aralık 2023 tarihli nüfus verilerine göre, ülkenin milletvekili dağılımını yeniden belirledi. Karara göre, İstanbul’un milletvekili sayısı 98’den 96’ya, Hatay’ın 11’den 10’a, Kütahya’nın ise 5’ten 4’e düştü. Buna karşılık, Bursa’nın milletvekili sayısı 20’den 21’e, Eskişehir’in 6’dan 7’ye, Tunceli ve Bayburt’un ise her birinin 2’şer milletvekili oldu.

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından YSK’nin iptal kararı verdiği Aksaray’ın Güzelyurt, Kayseri’nin Pınarbaşı, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçeleri ile Sivas’ın Yıldızeli Güneykaya, Kırklareli’nin Lüleburgaz Büyükkarıştıran, Tunceli’nin Mazgirt Akpazar ve Aksaray merkez Sağlık beldelerindeki yenileme seçimlerinin sonuçları da kesinleşti. AK Parti 3, CHP 2 ve MHP 1 belediye başkanlığı kazanarak seçimleri tamamladı.

YSK’nin aldığı kararlar, ülke genelinde siyasi ve idari dengeleri yeniden şekillendirirken, önümüzdeki dönemde siyasi süreçler ve yerel yönetimler üzerinde etkili olması bekleniyor. Hakan Hidayet Deniz