Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Euro 2024’te günün maçları (30 Haziran)

EURO 2024 son 16 turu heyecanı bugün oynanacak iki karşılaşma ile devam ediyor. Maçlar ve takımlarla ilgili detaylar haberimizde…

EURO 2024 son 16

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 16 turu heyecanı dün oynanan iki karşılaşma ile başladı. Grup mücadelelerinin ardından isimlerini son 16 turuna yazdıran takımlar çeyrek final mücadelesi veriyor.

Günün Maçları

EURO 2024 son 16 heyecanı bugün oynanacak iki karşılaşma ile devam ediyor. İşte günün maçları:

İngiltere-Slovakya: 19.00, TRT 1

İspanya-Gürcistan: 22.00, TRT 1

Takımların Grup Performansları

İngiltere

EURO 2020’de final oynayan ve İtalya’ya kaybeden İngiltere, bu turnuvanın favorileri arasında gösteriliyor. C grubunda Danimarka, Slovenya ve Sırbistan ile mücadele eden İngilizler, 5 puan ile grubunu lider olarak tamamladı ancak ortaya koyduğu performans oldukça eleştirildi. Eleştirilere rağmen İngiltere, halen turnuvanın en güçlü ekipleri arasındaki yerini koruyor.

Slovakya

Romanya, Belçika ve Ukrayna ile D grubunda mücadele eden Slovakya, tüm takımların 4 puan topladığı bu ilginç grubu averajla üçüncü sırada tamamladı. Bundan önceki en büyük başarısı son 16 turuna kalmak olan Slovakya, güçlü rakibi İngiltere karşısında tarih yazmak istiyor.

İspanya

1964, 2008 ve 2012 Avrupa Şampiyonu olan İspanya da turnuvanın favorileri arasında gösteriliyor. B grubunda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk’la mücadele eden İspanyollar, tüm maçları kazanarak 9 puanla grubunu lider tamamladı. İspanya’nın kalesinde henüz gol görmemesi de onların ne kadar tehlikeli bir takım olduğu gösteriyor.

Gürcistan

Turnuvanın en sürpriz ekiplerinden olan Gürcistan, ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz’i mağlup ederek grubunu 3. sırada tamamladı ve adını son 16 turuna yazdırdı. Türkiye’nin de bulunduğu F grubunda tek mağlubiyetini Ay Yıldızlılara karşı alan Gürcüler, Çekya ile de berabere kaldı ve grubu 4 puanla 3.sırada tamamladı.

Hakan Hidayet Deniz