Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EURO 2024’te son 16 heyecanı başlıyor!

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda grup aşamasındaki maçların tamamlanmasının ardından son 16 turuna yükselen takımlar belli olmuştu. Son 16 turu, bu akşam oynanacak iki maçla start veriyor.

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol

EURO 2024’te nefesleri kesen grup maçlarının ardından son 16 turu heyecanı başlıyor. Bugün 19.00 ve 22.00’da oynanacak maçlarla başlayacak olan son turu öncesinde nefesler tutulmuş durumda.

Son 16 Turunda Günün Maçları

EURO 2024’te son 16 turu heyecanı, oynanacak iki maçla başlıyor. Berlin Olimpiyat Stadyumunda oynanacak İtalya-İsviçre ve Signal Iduna Park’ta oynanacak Almanya-Danimarka maçlarıyla start alacak olan son 16 turunun futbolseverler için bir görsel şölen olması bekleniyor.

Maçlar Hangi Kanalda, Saat Kaçta?

İsviçre – İtalya: 19.00, TRT 1

Almanya – Danimarka: 22.00, TRT 1

Takımların Gruplardaki Performansları

Almanya

Turnuvanın ev sahibi ve en büyük favorilerinden olan Almanya, A grubunda İsviçre, Macaristan ve İskoçya ile mücadele etti. Turnuvadan önce de öngörüldüğü şekilde grubunu lider olarak tamamlayan Almanya, son 16 turunda Danimarka ile eşleşti.

Danimarka

Son 16 turunda Almanya ile eşleşen Danimarka ise C grubunda İngiltere, Slovenya ve Sırbistan ile mücadele etti. C grubunda 3 beraberlikle 3 puan toplayan Danimarka grubu ikinci tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı.

İtalya

Avrupa Şampiyonasına son şampiyon unvanıyla çıkan İtalya ise İspanya, Hırvatistan ve Arnavutluk’un bulunduğu B grubunu İspanya’nın ardından ikinci olarak tamamladı. 1’er galibiyet, mağlubiyet ve beraberliği bulunan İtalya, 4 puanla adını son 16 turuna yazdırdı ve İsviçre’nin rakibi oldu.

İsviçre

A grubunda ev sahibi Almanya, Macaristan ve İskoçya ile mücadele eden İsviçre, 1 galibiyet 2 beraberlikle namağlup şekilde grubunu ikinci tamamladı ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Hakan Hidayet Deniz