Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Saratlı Kırkgöz Yeraltı Şehri: Aksaray’ın Gizemli Tarihi Mirası

Aksaray’ın Saratlı kasabasında bulunan ve 2001 yılında turizme kazandırılan Saratlı Kırkgöz Yeraltı Şehri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çekiyor. Üç katı temizlenerek ziyarete açılan yeraltı şehri, tuvalet, banyo, kiler ve toplam 40 odasıyla Kapadokya bölgesinin en önemli turistik noktalarından biri haline gelmiş durumda.

Aksaray’ın Saratlı kasabasında bulunan

Saratlı Kırkgöz Yeraltı Şehri, Kapadokya’daki benzerlerinden farklı olarak bir havalandırma sistemi bulunduruyor. Yeraltı şehrinin yedi katlı olduğu tahmin ediliyor ve bu özellik, ziyaretçilere daha fazla keşif alanı sunuyor.

Yeraltı şehri, çevre düzenlemesi ve ışıklandırmasıyla İpek Yolu üzerinde ve Kapadokya’nın girişinde bulunması, kolay gezilebilmesi, bir bütün halinde olması ve iyi korunması nedeniyle turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Özellikle son yıllarda artan ziyaretçi sayısı, aynı anda gelen turlar nedeniyle yeraltı şehrinin zaman zaman tamamen dolmasına sebep oluyor.

Saratlı’daki yoğun turist ilgisini karşılamak amacıyla açılan ikinci yeraltı şehri olan Aziz Mercurius, farklı özellikleriyle turistlerin ilgisini çekerken, bölgeye olan turistik talebi de artırıyor.

Aksaray’a 22 kilometre mesafede bulunan Saratlı Kırkgöz Yeraltı Şehri, hem yerli hem de yabancı turistler için mistik ve tarihi bir yolculuk sunuyor. Ziyaretçiler, bu eşsiz mekanda geçmişin izlerini yakından görme fırsatı buluyor.

Ağustos Gerçe