Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık 9 günlük tatilde en fazla ziyaret edilen alanları açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı sebebiyle verilen 9 günlük tatilde vatandaşların en fazla rağbet gösterdiği milli parklar ve tabiat parklarına yönelik yapılan ziyaretlerin rakamları açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı

Bakanlık 9 gün tatil sürecinde toplam 5 milyon 338 bin 557 kişinin korunan alanlara ziyaret gerçekleştirdiğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında, vatandaşların en fazla rağbet gösterdiği yerler sırasıyla Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Beydağları Sahil Milli Parkı ve Marmaris Milli Parkı’na olduğu belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü yönetiminde olan 49 milli park, 265 tabiat parkı, 31 tabiatı koruma alanı, 110 tabiat anıtı, 85 yaban hayatı geliştirme sahası, 14 ramsar alanı, 108 sulak alan olmak üzere toplam 662 korunan alan bulunduğu aktarıldı.

Kurban bayramı sebebiyle 9 günlük tatilde korunan alanlara yönelik gerçekleşen ziyaretler ise sırasıyla; Beydağları Sahil Milli Parkı 578 bin kişinin ziyaret etmesiyle ikinci sırada yer alırken  571 bin 427 ziyaretçiyi ağırlayan Marmaris Milli Parkı üçüncü oldu. Ormanya Tabiat Parkı 224 bin 336 kişinin ziyaret ettiği ve 191 bin 445 kişinin ziyaret ettiği Beyşehir Gölü Milli Parkı en fazla ziyaretçiyi ağırlayan ilk 5 alan içinde listelendi.

Fatma Altınok