Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eşsiz güzelliğiyle Nora Antik Kenti

Aksaray Belediyesi tarafından Aksaray’ın doğa harikası ve ören yerlerinin dikkat çeken görselleri paylaşılmaya devam ediyor.

Aksaray Belediyesi tarafından Aksaray’ın

Aksaray Belediyesi Helvadere Kasabasında bulunan Nora Antik Kentinin etkileyici manzarasının görüntülerini paylaştı. Binlerce yıllık tarihi geçmişiyle ziyaretçilerini etkileyen Nora Antik Kent yoğun ilgi görüyor.

Aksaray’ın tarihi ve kültürü ile tanışmak isteyenler, merak edenler için gidilmesi gereken bir yer olarak karşımızı çıkan Nora Antik Kenti, eşsiz güzelliği ve mistik havasıyla ziyaretçilerini etkiliyor.

Nora Antik Kenti geçmiş yıllarda yaşam kalıntılarıyla medeniyete ışık tutarken Aksaray’ın keşfedilecek mekanları arasında listeleniyor.  Viranşehir ve Mokisos olarak ifade edilen Nora Antik Kenti, Helenistik Devir’den itibaren iskan görmüş, stratejik mevkide önemli bir askeri merkez olarak biliniyor.

Nora Antik Kentinin içinde yer alan kiliseler 6 ve 7’nci yüzyıllarda inşa edildi. Roma Döneminde nekropol olarak kullanılan antik kentte  yüzey araştırmacılar 48 adet Roma mezarı tespit etti.

Nora Antik Kentinin içerisinde yer alan kiliseler ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Tarihi yolculuğa çıkmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi olan Nora Antik Kent ziyaretçilerini etkiyici manzaralar sunuyor.

Fatma Altınok