Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuyudan gelen çığlık: Çay molası veren yolcu koyunu kurtardı! İşte o anlar!

Koyunun hayatı, yolculuk esnasında çay molası veren vatandaşın dikkati sayesinde kurtarıldı.

Koyunun hayatı, yolculuk esnasında

Aksaray’da yüzlerce koyunun bulunduğu sürüden ayrılıp, 5 metre derinliğindeki boş bir su kuyusuna düşen koyun, AFAD ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Olay, bir yolcunun mola sırasında koyunun yardım çığlığını duymasıyla ortaya çıktı.

Aksaray’ın merkeze bağlı Gücünkaya köyü yakınlarında meydana gelen olay, hayvanseverlerin yüreğini ağza getirdi. Sürüden ayrılarak 5 metre derinliğindeki boş bir su kuyusuna düşen koyun, bir vatandaşın dikkati sayesinde kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Aydın Yeni (57) isimli vatandaş, Aksaray’dan Gülağaç istikametine seyrederken Gücünkaya köyü yakınlarında mola verdi. Çay molası esnasında bir koyun melemesi duyan Yeni, çevrede araştırma yaptı. Kuyuda mahsur kalan koyunu fark eden Yeni, vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı.

İhbar üzerine olay yerine gelen AFAD ve jandarma ekipleri, kuyunun içine inerek koyunu kurtarmak için seferber oldu. AFAD ekipleri, koyunu halatla bağlayarak kuyudan çıkardı. Kurtarılan koyun, kısa süre sonra olay yerine gelen sahibi Ziya Bakan’a (70) teslim edildi.

Olayı anlatan Aydın Yeni, “Biz çay içmek için burada mola verdik. Hayvanın sesini duyunca araştırdık ve kuyuda bulduk. Hemen 112’yi aradık ve sağ olsun ekipler geldi,” diyerek yaşananları özetledi.

Bu olay, hayvansever vatandaşların ve ekiplerin duyarlılığı sayesinde mutlu sonla bitti.

Fatma Altınok