Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ali Abbas Ertürk, Tüzük Değişimi Hakkında Açıklamada Bulundu

CHP, 5 Eylül 2024 tarihinde tüzük komisyonun son toplantısını yaparak 6-7-8 ve 9 Eylül tarihlerinde, bitişi partinin kuruluş yıl dönümünde tamamlanacak şekilde Tüzük Kurultayı yapacak.

CHP, 5 Eylül 2024

Tüzük Kurultayı ile ilgili açıklama yapan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk, “Partimizin sosyal demokrat bir partiye yakışır tüzüğe kavuşmasını sağlayacağız. Daha modern, daha çağ okuyan, daha Avrupa’ya açılan, Avrupa partileri ile rekabet edebilecek düzeyde bir tüzük çalışmamız olacak!” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Başkan olarak seçilen Özgür Özel ve yeni yönetiminin “değişim” mottosuyla büyük bir dönüşüm sürecine girdi. Parti içi değişimin merkezinde ise kapsamlı bir tüzük devrimi yer alıyor. Tüm CHP’liler tarafından ihtiyaç olarak görülen bu tüzük değişikliği için hazırlıklar hızla devam ediyor. Kurultay sonrası başlayan yerel seçim sürecinin ardından parti yönetimi, daha katılımcı, demokrat ve çağdaş bir tüzük oluşturmak için çalışmalara başladı. Bu amaçla 6-9 Eylül tarihleri arasında Sivas’ta yapılacak kurultay için hazırlıklar yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

1-20 Nisan tarihleri arasında muhtarlık bölgeleri üzerinden üyelerin tüzük önerileri toplandı. Ayrıca partinin resmi web sitesi chp.org.tr üzerinden ve posta yoluyla öneri alındı. CHP üyeleri tüzük değişikliği sürecine yoğun ilgi gösterdi. CHP il örgütleri, tüzük çalışmaları kapsamında her ilin barosu, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yaparak, onların da tüzüğe dair görüşlerini alacak. İlçelerden başlayan bu süreçte alınan tüm görüşler ve raporlar, il yönetimleri tarafından nihai bir rapor haline getirilecek. Bu raporlar, 1 Temmuz’dan itibaren CHP Genel Merkezi’ne iletilecek.

Tüzük Kurultay’ı ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk, “Tüzük Kurultayı’nı yerel seçimlerden dolayı erteledik. Kurultayımız 6 Eylül’de başlayacak ve partimizin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’e kadar kapsamlı bir Tüzük Kurultayı yapacağız. Öncesinde illerde komisyonlar oluşacak. Komisyonlar öneri ve taleplerini iletecek. Bir ekip sivil toplum kuruluşlarını görüşlerini alacak. Başka bir ekip Avrupa’daki sosyal demokrat partilerin tüzüklerini inceleyip oradan doğru bulduklarımızı alıp günün sonunda da çok ciddi tartışmayla, ciddi analiz ederek partimizin sosyal demokrat bir partiye yakışır tüzüğe kavuşmasını sağlayacağız. Tüzüğün temel omurgası da parti içi demokrasiyi ön plana çıkaran, seçilmişlerin hakkını, hukukunu koruyan bir anlayış sahip olacak. Daha modern, daha çağ okuyan, daha Avrupa’ya açılan, Avrupa partileri ile rekabet edebilecek düzeyde bir tüzük çalışmamız olacak. Her bir CHP’li üyenin ve seçmenin sistem üzerinden görüşlerini belirtebileceği çok kapsamlı bir tüzük sürecimiz olacak. Bundan sonrada programımızı revize ederek, güncel koşullara, çağın gereklerine duyarlı bir hale getirerek program çalışmamız devam edecek.” dedi.

Ağustos Gerçe