Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyespor Genç Kız Hentbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu 2023-2024

Türkiye Hentbol Federasyonu 2023-2024 faaliyet programı kapsamında Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası, 11-15 Haziran tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen karşılaşmada Aksaray Belediyespor Türkiye üçüncüsü oldu. Genç Kızlar Türkiye Şampiyonasına 16 takım katıldı.

Şampiyonada Aksaray Belediyespor’un rakipleri arasında 1955 Batman Belediyespor, Üsküdar Belediyespor, Gaziantep Nurdağı Halk Eğitim Spor Kulübü, On Otomosyon Defne Spor Kulübü, Samsun Hentbol, Sivas Belediyespor, Ankara Gençlik Merkezi Spor Kulübü, Ankara Yenimahalle Belediyesi, Armada Praxis Yalıkavak, İzmir Büyük Şehir Belediyespor, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Anadolu Üniversitesi, Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü, Kastamonu Dinamikspor ve Arena Hentbol takımları yer aldı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’U YENEREK YARI FİNALE ÇIKMAYI BAŞARDI

Grup maçlarında C grubunda mücadele eden Aksaray Belediyespor, Gaziantep Nurdağı Hentbol takımını farklı skorla mağlup ettikten sonra Üsküdar Belediyespor’u 35-33 yenerek çeyrek finale yükseldi. Son grup maçında 1955 Batman Belediyespor ile karşılaşan Aksaray Belediyespor, çeyrek finalde Bursa Büyükşehir Belediyespor ile eşleşti. Geçen yıl yarı finalde mağlup oldukları Bursa Büyükşehir Belediyespor’u bu kez 26-29 yenerek yarı finale çıkmayı başardı.

AKSARAY BELEDİYESPOR, RAKİBİNİ FARKLI BİR SKORLA YENEREK TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Yarı finalde turnuvanın favori takımlarından Anadolu Üniversitesi ile karşılaşan Aksaray Belediyespor, son dakikasına kadar heyecan dolu geçen maçta 40-35 mağlup olarak final şansını kaybetti. Üçüncülük maçında İstanbul temsilcisi On Otomasyon Defne Spor Kulübü ile karşılaşan Aksaray Belediyespor, rakibini farklı bir skorla yenerek Türkiye üçüncüsü oldu. Bu karşılaşma Hentbol Federasyonu’nun YouTube kanalında canlı olarak yayınlandı.

Aksaray Belediyespor, kulüp bazında küçük kızlarda Türkiye ikincisi, yıldız kızlarda Türkiye ikincisi ve genç kızlarda Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. Hentbol altyapı kategorilerinde önemli bir yer edinen Aksaray Belediyespor, alt yapı ve A milli takıma verdiği oyuncularla da dikkat çekiyor.

Aksaray Belediyespor’un bu büyük başarısı, Aksaray’da hentbol sporunun gelişimine ve genç sporcuların yetişmesine olan katkısını bir kez daha gösterdi. Tebrikler Aksaray Belediyespor!

Hakan Hidayet Deniz