Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaraylı Avukatın Ölümündeki Sır perdesi aralandı..!

Belen Nesil Coşğun cinayetinde mahkeme gerekçeli kararını açıkladı.

Belen Nesil Coşğun cinayetinde

Ankara’da bir yıl önce öldürülen Aksaraylı avukat Belen Nesil Coşğun cinayetinde mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Sanık Muhammed Balcı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Balcı, genç avukatın psikolojik sorunları nedeniyle kendi canına kıydığını ileri sürmüşse de mahkeme, Coşğun’un KADES uygulamasından üç kez yardım çağrısında bulunduğunu belirterek bu iddiayı reddetti.

Mahkeme kararında, “Genç avukat intihar etmek istese, KADES’ten üç kez yardım istemezdi” denildi. Olaydan önce avukat Coşğun’un yaptığı yardım çağrıları kararda önemli bir delil olarak kabul edildi. Mahkeme, bu çağrılara rağmen hiçbir çözüm sağlanamamasını da eleştirdi.
22 yaşındaki Belen Nesil Coşğun, bir yıl önce Ankara’da kaldığı rezidansta göğsünden vurulmuş halde bulunmuştu. Olay anında yanında evli ve iki çocuk babası Muhammed Balcı vardı. İhbarı olaydan 50 dakika sonra Balcı yapmıştı. İddianameye göre, genç avukat olay günü üç kez KADES yani Kadın Destek Uygulaması üzerinden yardım çağrısında bulunmuştu.

Aksaray Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Elif Seyra Doğaç, “Bir kadın zor durumda ve KADES uygulamasını birden fazla kez kullanmak zorunda kalıyorsa, ilk çağrıda olay yerine kolluk kuvvetleri intikal etseydi bugün Belen Nesil Coşğun cinayetini konuşmuyor olurduk. Coşğun tasarlayarak işlenen bir cinayete kurban gitmiştir” dedi. Doğaç, sanığın olay yerinde yaptığı “Ben onu öldüreceğim” şeklindeki beyanlarının da bu cinayeti tasarladığını gösterdiğini belirtti.
Mahkeme, “Genç avukat canına kıyacak olsa KADES’ten yardım istemezdi” diyerek gerekçeli kararında olayın bir cinayet olduğunu yazdı. Coşkun’un üç kez KADES’e başvurmasına rağmen hiçbir şekilde yardım alamaması, devletin ilgili birimlerinin ihmali olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Aksaray Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Elif Seyra Doğaç,cinayetin tasarlayarak işlendiği ileri sürerek sanığın sadece kasten öldürmeden ceza alması da tartışma konusu dedi.

Kararda Cinayetten sonra çıkan atış artıklarından kurtulmak için banyoda ellerini yıkadığı havlu ile temizlediği üstünü değiştirdiğine dikkat çekti.

Avni KURU