Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Kurban Keserken Kendisini Yaralayan Adam: ‘Meşhur Oldum!’

Kurban bayramında her yıl olduğu gibi bu yılda yaralanmalar meydana geldi.

Kurban bayramında her yıl

Aksaray’da Kurban Bayramı boyunca kendini yaralayan acemi kasaplar hastanelere akın etti. Mustafa Aktaş, büyükbaş hayvanın bıçağa vurması sonucu yaralanan Mustafa Aktaş “Sağlığımda meşhur olamadım, şimdi meşhur oluyorum” diyerek mizahi bir şekilde anlattı ve çevresindekileri güldürdü.

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte Aksaray’da kurban kesim işlemlerine başlayan vatandaşlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da kazalar yaşadı. Bayram namazının ardından kurbanlarını kesmeye başlayan Aksaraylılar, kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayarak hastanelerin yolunu tuttu.

Kurban keserken kendini yaralayan Mustafa Aktaş (63), büyükbaş hayvanın bıçağa vurması sonucu sol elinden yaralandı. Aktaş, başından geçen olayı mizahi bir dille anlatarak gülümsetti: “Valla kurbanı keserken bıçağa vurdu ayağını, o da elimi kesti. Her sene kesiyorum, milletle bir de dalga geçiyordum. Ama biz de yaşayacakmışız. Büyükbaştı, sağ elimde bıçak vardı. Boynuna bıçağı attım, ön ayağını sallayınca bıçak elimde ya, sol elimin yüzünü sıyırdı attı. Valla bilemiyorum, benden önce biri vardı sanki, bayramın ilk sabahı başladık. Sağlığımda meşhur olamadım, şimdi meşhur oluyorum.”

Aktaş’ın mizahi anlatımı çevresindekileri güldürdü. Kendisini yaralı gören vatandaşlar, “Sana altın takmaları gerekiyor. İlk gelen sensin” diyerek moral verdiler.

Benzer şekilde, Hasan Teke (39) de annesiyle birlikte kurban keserken bir kaza geçirdi. Teke, “İlk deneyimim değildi de annemin elinde bıçak vardı. Ona çarptı. Deri yüzerken oldu. Deri yüzerken bıçak değdi” diyerek başından geçen olayı anlattı.

Aksaray’da bayram boyunca yaşanan bu tür kazalar, hastanelerin acil servislerinde yoğunluğa neden oldu. Vatandaşlar, kurban kesimi sırasında daha dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha anladı.

Avni KURU