Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünyada en fazla üniversiteye sahip ülkeler listelendi

Ülkelerin gelişim ve büyümesinde

Ülkelerin gelişim ve büyümesinde etkin rol oynayan üniversiteler, ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişmelerinde bilgi üretimi açısından büyük bir öneme sahiptir.

Dünya genelinde hangi ülkelerde kaç üniversitenin var olduğunun araştırması yapıldı. Statista tarafından yapılan araştırmalar kapsamında en fazla üniversite sahip ülkeler belirlendi.

2023 Temmuz tahinlerine göre yapılan listede Hindistan ilk sırada yer aldı. Hindistan’ı Endonezya ve ABD takip etti.  Türkiye ise listenin 25. sırasında yer aldı.

İşte en fazla üniversite sahip ülkelerini ilk on listesi;

5.349 üniversite ile ilk sırada Hindistan yer aldı. 3.277 üniversite ile Endonezya ikinci sırada yer alırken 3.189 üniversite ile ABD üçüncü sıraya yerleşti.

2.496 üniversite ile Çin dördüncü olurken 1.264 Brezilya beşinci sırada, 1.139 üniversite ile Meksika altıncı, 1.010 üniversite ile Rusya yedinci oldu.

992 üniversite ile Japonya sekizinci sırada yer alırken 625 üniversite ile Fransa dokuzuncu sırada,  461 üniversite ile Almanya onuncu sırada yer aldı.  Türkiye ise 206 üniversite ile yirmi beşinci sırada listelendi.

Fatma Altınok