Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ’lüler Proje Kapsamında İlkokul Öğrencileriyle Buluştu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aybala Çayır’ın yürütücüsü olduğu, üç hafta süren “Geleceğim İçin Okuyorum ve Oyunlarla Öğreniyorum” projesi tamamlandı.

İlkokul öğrencilerinin üniversite öğrencileriyle birlikte çalışma, okuma ve düşünme faaliyetlerini içeren proje, 100. Yıl Türk Eğitim Vakfı İlkokulunda gerçekleştirildi. Projenin “Topluma Hizmet Dersi” kapsamında, lisans ikinci sınıf öğrencileriyle yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Aybala Çayır, verimli bir çalışma süreci geçirdiklerini kaydetti. Üniversite öğrencilerinin ilkokul öğrencileriyle birlikte zekâ oyunları oynadıklarını ve birlikte okumalar yaptıklarını ifade eden Çayır, “İlkokul öğrencilerinin zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırladığımız projenin son gününde ‘Hacivat ve Karagöz’ isimli bir oyun da sergilendi. Ayrıca ASÜ’lüler ilkokul öğrencileri için karne hediyeleri hazırladı. İlerleyen süreçte de benzeri etkinliklere devam etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Geleceğim İçin Okuyorum ve Oyunlarla Öğreniyorum” projesi Aksaray Belediyesi ve Aksaray İl Mili Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirildi

Bülten