Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Geleneksel Oyunların Unutulmaz Finali: Aksaray Nefes Kesti!

Aksaray Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları müsabakalarının finali Hasandağı Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Vali Kumbuzoğlu’nun da yerinden takip ettiği mendil kapmaca final müsabakası büyük heyecana sahne oldu.

Aksaray Gençlik Spor İl

Aksaray’da öğrencilerinin internet bağımlılığından uzaklaşması ve günümüzde unutulan eski sokak oyunlarını yeninden canlandırmak amacıyla yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, tombik ve yakan top oyunlarıyla Geleneksel Çocuk Oyunları müsabakaları düzenlendi. 14 okuldan bin 700 öğrencinin katılım sağladığı Geleneksel Çocuk Oyunları müsabakalarının finali ve ödül töreni Hasandağı Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Final müsabakası ve ödül törenine Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Aksaray İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Günaydın, öğrencilerin aileleri ve öğrenciler katıldı.

“Devamını Sağlayacağız”

Final müsabakası ve ödül töreninin ardından açıklamalarda bulunana Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bugün Geleneksel Çocuk Oyunları Müsabakaları için bir aradayız. Milli Eğitim ve Gençlik Spor Bakanlığımızın birlikte organize ettiği bu spor oyunları gerçekten çok heyecanlı geçti. 14 okul ve bin 700 öğrencinin katılımıyla geleneksel çocuk oyunlarıyla kıyasıya bir yarışma yapıldı. Çocuklarımız, velilerimiz ve öğretmenlerimizle güzel bir müsabaka gerçekleşti. Buradaki amaç; çocukların aşırı derecede sosyal medyaya giriş kısmını azaltıp, çocuklarımızı sosyalleşmelerini, kendi aralarında kaynaşmalarını sağlayacak faaliyetleri artırarak, çocukların takım oyunlarıyla birlikte karar verme yeteneklerini geliştirmek için bu organizasyonlara önem ve değer veriyoruz. Bunun devamını da sağlayacağız.” diye konuştu.

Mendil Kapmaca Finali Nefesleri Kesti

Emlak Kredi İlkokulu ve Timur Sarrafoğlu İlkokulu öğrencilerinin karşılaştığı mendil kapmaca müsabakası final karşılaşması nefesleri kesti. Geleneksel oyunlar arasında belki de en çekişmeli oyun olan mendil kapmaca müsabakasında iki okul öğrencileri de son ana kadar mücadeleyi bırakmadı. Timur Sarrafoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Osman Uysal’ın yıldızlaştığı final müsabakasında kazanan taraf Timur Sarrafoğlu İlkokulu oldu. Müsabakayı 2-1 kazanan Timur Sarrafoğlu İlkokulu öğrencileri maçın sonunda büyük coşku yaşarken, kaybeden taraf Emlak Kredi İlkokulu öğrencilerinde ise hüzün hakimdi.

“İnanınca Oluyormuş, Ben İnandım ve Başardım”

Finalde 5 kişiyi yenerek okulunun kazandığı şampiyonlukta çok büyük paya sahip olan, müsabakanın yıldızı olan Timur Sarrafoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Osman Uysal ise maçın ardından yaptığı konuşmada; “Çok heyecanlıydım. Rakip takımı tebrik ediyorum, çok bir maç oldu. 5 kişiyle tek kalmak çok heyecanlıydı. Arkadaşlarımla olan 4 yılımı düşündüm. İnanınca oluyormuş ben kendime inandım ve böyle oldu.” diyerek rakip takımı da tebrik etmeyi ihmal etmedi ve sporun birleştirici gücüne iyi bir örnek oldu.

 

Miniklerin Mücadelesi Takdir Topladı

Kazanan ve kaybedenin çok önemli olmadığı, önemli olanın çocukların bu tür müsabakalarda yer alarak sosyalleşmesi ve zararlı alışkanlıklardan uzak durması olan müsabakalarda mücadele eden bütün çocuklar takdirle karşılandı. Öğretmenler ve çocukların aileleri, gerçekleştirilen bu müsabakalardan övgüyle söz ederken ilerleyen yıllarda da devam etmesi temennisinde bulundu. Final müsabakasının ardından yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, tombik ve yakan top dallarında dereceye giren bütün öğrenciler ödüllerini alırken, öğrencilerin aileleri ve öğretmenleri çocuklarının başarılarını çocuklarla beraber doyasıya kutladı.

Hakan Hidayet Deniz