Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK verilerine göre kümes hayvancılığı nasıl kaydedildi?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından düzenli olarak yayımlanan veriler kapsamında kümes hayvancılığına yönelik veriler belli oldu. Yayımlanan veriler kapsamında; tavuk eti üretiminin 192 bin 386 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,71 milyar adet olarak gerçekleştiği görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından

TÜİK verilerinin detaylarına bakıldığında; Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 3,7 arttı, kesilen tavuk sayısının yüzde 7,3 arttı, tavuk eti üretimi yüzde 6,8 arttı, hindi eti üretimi yüzde 29,7 arttığı görüldü. Yayımlanan verilerin devamında,  Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,2, kesilen tavuk sayısının yüzde 7,3, tavuk eti üretiminin yüzde 7,3, hindi eti üretiminin ise yüzde 27,2 oranında arttığı görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; bir önceki ay 204 bin 912 ton olan tavuk eti üretimi Nisan ayında yüzde 6,1 oranında azalarak 192 bin 386 ton olurken, bir önceki ay 1 milyar 790 milyon 81 bin adet olan tavuk yumurtası üretiminin Nisan ayında yüzde 4,6 oranında azalarak 1 milyar 707 milyon 799 bin adet olduğu görüldü.

 

Ağustos Gerçe