Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray ve çevresinde sıcaklık alarmı: Güneş çarpmasına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Aksaray ve çevresinde 11 Haziran Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarında önemli bir artış bekleniyor. Sıcaklıkların 8 ila 12 °C yükselerek 38 dereceye kadar çıkabileceği belirtiliyor. Vatandaşların güneş çarpması riskine karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları öneriliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Konya 8. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, bölgedeki hava sıcaklıklarında önümüzdeki günlerde önemli bir artış bekleniyor. 11 Haziran Salı gününden itibaren, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 8 ila 12 °C üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri sıcaklıkların zirve yaparak, hafta sonuna doğru ise tekrar düşüşe geçmesi bekleniyor.

Beklenen Sıcaklık Değerleri:
Konya:33-37 °C
Karaman:33-38 °C Aksaray:33-36 °C
Niğde:32-36 °C

Muhtemel Riskler ve Önlemler:
Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının güneş çarpması riskini beraberinde getirebileceği konusunda uyardı. Güneş çarpmasından korunmak için özellikle öğle saatlerinde güneş altında uzun süre kalınmaması, bol su tüketilmesi ve açık renkli, hafif giysiler giyilmesi gerektiği belirtildi. Güneş çarpması belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı ve aşırı terleme sayılabilir. Bu belirtilerle karşılaşıldığında derhal serin bir yere geçilmesi ve tıbbi yardım alınması önemle vurgulandı.

Uyarı ve Tedbirler;
Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi – Konya, vatandaşların oluşabilecek muhtemel risklere karşı dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını önerdi. Bu dönemde özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların daha fazla dikkat etmesi gerekiyor.

Vatandaşlarımızın, sıcaklık artışına karşı gerekli tedbirleri alarak sağlıklı bir şekilde bu dönemi atlatmaları için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarını takip etmeleri öneriliyor.

Ağustos Gerçe