Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık açıkladı, 373 usta sanat kartı taşımaya hak kazandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 2024 yılı birinci dönem Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Tespit ve Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 373 usta somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Tespit ve Değerlendirme Kurulunun 2024 yılı birinci dönem çalışmaları tamamlandı.

Çalışmalar sonucunda geleneksel el sanatları, Türk süsleme sanatları, âşıklık-ozanlık, zakirlik, halk şairliği, mahalli müzik sanatları ve geleneksel çalgı yapımcılığı ve geleneksel tiyatro sanatları alanında toplamda 706 başvuru değerlendirmeye katıldı.

Kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 373 usta somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olarak Bakanlık Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kaydedilerek arşivlendi.

Bakanlık tarafından oluşturulan  çalışma kapsamında somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olarak “Sanatçı Tanıtma Kartı” almaya hak kazanan ustalar ile birlikte Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kayıtlı sanatçı sayısı 6 bin 718’e yükseldiği belirtildi.

Sanatçı tanıtma kartına yönelik başvuru süreçleri ise, Nisan ve Mayıs ayında gerçekleştirilecek değerlendirme kurulları için, her yılın Ocak ve Şubat aylarında, Ekim ve Kasım ayında gerçekleştirilecek değerlendirme kurulları için ise her yılın Temmuz ve Ağustos aylarında https://vatandas.ktb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılıyor.

Fatma Altınok