Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ev hayali kuran ve düğün yapacak çiftçilerin korkulu rüyası: Arazi yangınları

Sigara İzmariti Felaketi! Başkan Koçak Alarm Verdi” Aksaray Ziraat Odası Başkan Koçak’tan hasat dönemi uyarısı: Dikkatli olalım, ekinlerimizi korumalıyız

Sigara İzmariti Felaketi! Başkan

 

Emin Koçak, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte Aksaray’da ekili alanların yanmaması için önemli uyarılarda bulundu.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, hasat döneminin başlamasıyla birlikte çiftçilere ve vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Koçak, mahsullerin zarar görmemesi için piknik alanlarında ve araç sürücülerinin seyir halindeyken dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Başkan Koçak, vatandaşlardan sigaralarını söndürmeden dışarı atmamaları konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

HASAT DÖNEMİNDE DİKKATLİ OLALIM

Başkan Koçak, yaptığı açıklamada, “Hasat sezonumuz başladı. Lütfen dikkatli olalım,” diyerek, piknik yapan vatandaşlar ve araç sürücülerine seslendi. Ekinlerin yanmaması için alınması gereken önlemleri vurgulayan Koçak, özellikle sigara izmaritlerinin dikkatli bir şekilde atılması gerektiğine dikkat çekti.

MAHSULLERİMİZE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKTIK

Koçak, hasat döneminin çiftçiler için büyük önem taşıdığını belirterek, “İlimizde hububat hasadı başladı. Neredeyse 8-9 aydır mahsullerimize gözümüzün içi gibi baktık, yetiştirdik. Kimimiz kaldırdığımız hasatla düğün yapacak, kimi ev alacak, kimi araba veya makina alacak, kimi hastasını tedavi ettirecek,” dedi. Bu dönemde yaşanabilecek olumsuzlukların çiftçileri derinden etkileyebileceğini ifade etti.

EKİLİ ALANLARIN YANGININA SEBEBİYET VERMEYELİM

Arazi yangınlarının önüne geçmek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirten Koçak, “Başta piknik yapanlar ve araç sürücüleri olmak üzere arazi yangınına sebebiyet verebilecek tüm davranışlarda dikkatli olunması sizlerden ricamızdır,” dedi. Yangınların, sadece çiftçilerin değil, tüm toplumun ortak sorunu olduğunu vurguladı.

#### ÜRETİCİLERİMİZE BOL VE BEREKETLİ HASATLAR DİLİYORUM

Başkan Koçak, açıklamasının sonunda tüm vatandaşlara teşekkür ederek, “Hassasiyetiniz için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, üreticilerimize hayırlı, bol ve bereketli hasatlar diliyorum,” dedi. Koçak, alınacak küçük önlemlerle büyük felaketlerin önüne geçilebileceğini hatırlattı.

Başkan Koçak’ın bu uyarıları, hasat dönemi boyunca vatandaşların daha dikkatli olmaları ve ekili alanların korunması için önemli bir çağrı niteliği taşıyor.

Avni KURU