Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye gece vardiyasında; Sıcak hava ve haşere ile Mücadelede!

Aksaray Belediye Başkanı Evren

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehirde artan sıcaklıklarla birlikte çoğalan haşere ve sivrisineklerle mücadele için gece saatlerinde sahaya indi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehrin sıcaklıkların artmasıyla birlikte ortaya çıkan haşere ve sivrisineklerle mücadelede etkili bir adım atmaya kararlı. Bu nedenle, başkanın liderliğinde belediye ekipleri, gece saatlerinde sahada aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehrin sıcak hava dalgasıyla mücadele ederken, artan haşere ve sivrisinek popülasyonuna karşı kararlı bir mücadele veriyor. Saat 23.30 itibariyle sahada aktif olan belediye ekipleri, vatandaşların rahat bir yaz geçirmelerini sağlamak adına gece boyunca çalışmalarını sürdürüyor.

Dinçer, yaptığı açıklamada, “Sıcaklıkların artmasıyla birlikte haşere ve sivrisineklerdeki artışı gözlemledik. Bu durumun halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu biliyoruz. Bu nedenle, belediye olarak gece boyunca ekiplerimizle birlikte sahadayız. Hem larva mücadelesi yapıyoruz hem de ilaçlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önemli, bu yüzden her an sahadayız” dedi.

Ekipler, özellikle parklar, bahçeler ve su birikintilerinin bulunduğu alanlarda yoğunlaşarak haşere ve sivrisineklere karşı etkili mücadelelerini sürdürüyorlar. Belediye yetkilileri, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmalarını ve su birikintisi oluşturacak herhangi bir eşyayı ortadan kaldırmalarını tavsiye ediyorlar.

Vatandaşlar, belediyenin bu çabasını takdirle karşılarken, şehir genelinde yapılan çalışmaların etkili olduğunu ve haşere ve sivrisineklerin azaldığını belirtiyorlar. Aksaray Belediyesi, halk sağlığını korumak adına gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini vurguluyor.

Fatma Altınok