Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye uyardı; Kurban kesimi ve satışı yapanlara cezalar yağacak!

Aksaray Belediyesi, yaklaşan Kurban

Aksaray Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı koşullarda yerine getirebilmeleri için tedbirler aldı. Kurban kesim ve satışının belirlenen alanlar dışında yapılması halinde yasal işlem başlatılacağı bildirildi.

Aksaray Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı ve düzenli bir şekilde yapabilmeleri için bir dizi tedbir aldı. Belediye yetkilileri, bu yıl da kurban kesim ve satışları için belirli noktalar oluşturduklarını duyurdu. Bu kapsamda, Aksaray’da 12 farklı nokta kurban kesim alanı olarak belirlendi ve kurban satışları ise Aksaray Ticaret Borsası yanı modern hayvan pazarında gerçekleştirilecek.

Belediye, kurban kesim ve satışının yalnızca belirlenen bu alanlarda yapılması gerektiğini vurguladı. Park, cadde, sokak, meydan ve mahalle arası gibi kamuya açık yerlerde kurban kesimi ve satışı yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı açıklandı. Sokak aralarında satış yapan kişilerin hayvanları kaldırılarak cezai işleme tabi tutulacakları belirtildi.

Yetkililer, belirlenen alanların dışında yapılan kurban kesimi ve satışının çevre kirliliği, gürültü ve kötü koku gibi olumsuz etkilere yol açtığını belirterek, hijyenik olmayan ortamlarda gerçekleştirilen bu tür uygulamaların halk sağlığını tehdit edebileceğine dikkat çekti. Aksaray Belediyesi, vatandaşların belirlenen kurban kesim ve satış alanlarını kullanarak bayramlarını huzur içinde geçirmelerini temenni etti.

Bülten