Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın doğal güzelliği; Manastır Vadisi

Aksaray’ın küçük Ihlara görünümlü

Aksaray’ın küçük Ihlara görünümlü manastır vadisi ziyaretlerinin keşfetmesini bekliyor. Aksaray Güzelyurt İlçesi sınırları içerinde yer alan Aksaray’ın doğusunda 50 kilometrelik bir mesafede bulunuyor.

Vadisinin uzunlu 4-5 kilometre olup içerisinde 28 adet kaya oyma kilisesi ve yer altı şehirler barındırıyor. Aksaray’ın doğal güzellikleri arasında yer alan Manastır Vadisi, görenleri etkilemeyi başarıyor.

Vadi boyunca ziyaretçilerin karşısına Sivişli Kilisesi, Büyük Kilise, Cami, Papaz evi, Kalburlu Kilisesi, Kömürlü Kilisesi gibi birçok kilise ve yeraltı şehirleri karşılıyor. Kültür ve tabiat varlıklarının önemli parçalarından olan yapılar ziyaretçilerin keşif noktası oluyor.

Bununla birlikte vadi içerisinde ziyarete kapalı çok sayıda kilise, şapel, kaya oyma mekân ve dini yapı bulunuyor. Manastır Vadisi, trekking alanı özelliğiyle dikkat çekerken Roma, Bizans dönemlerine ait izler taşıyor.

Tarihi özelliklerinin yanı sıra etkileyici doğal güzellikleriyle ziyaretlerin uğrak noktası olan Manastır vadisi, içerisinde bulunan yaşam izleriyle tarihe ışık tutuyor.

Fatma Altınok