Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Dur İhtarına Uymayan Sürücü Kayıplara Karıştı: 35 Bin TL Ceza!

Aksaray’ın Tacin Mahallesi’nde gece

Aksaray’ın Tacin Mahallesi’nde gece yarısı başlayan kovalamaca, şüpheli sürücünün izini kaybettirmesiyle sona erdi. Tüm aramalara rağmen bulunamayan sürücünün aracına 35 bin TL ceza kesildi.

Aksaray’ın Tacin Mahallesi’nde, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin ‘Dur’ ihtarına uymayan bir araç sürücüsü, yaklaşık yarım saat süren nefes kesen bir kovalamacanın ardından izini kaybettirdi. Olay sonrası sürücünün aracına çeşitli maddelerden toplam 35 bin TL para cezası kesildi ve araç trafikten men edilerek otoparka çekildi.

Gece yarısı devriye görevi yapan polis ekipleri, 35 EZC 46 plakalı otomobilden şüphelenerek sürücüye ‘Dur’ ihtarında bulundu. Ancak sürücü durmak yerine kaçmayı tercih etti ve polisten hızla uzaklaşmaya başladı.

Polis ekipleri kaçan aracı takibe alarak, telsizle diğer ekipleri bilgilendirdi. Yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sırasında sürücü, önce E-90 karayoluna çıktı, ardından sokak aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Ancak polisin ısrarlı takibi sonucunda, sürücü yeni sanayi sitesine giriş yaptı. Sanayi sitesinde de kaçmayı sürdüren sürücü, bir dükkanın önüne aracını bırakarak yaya olarak kaçtı ve gecenin karanlığından faydalanarak izini kaybettirdi.

Kaçan sürücüyü bulmak için polis ekipleri sanayi içinde detaylı arama yaptı. Dükkanlar, araçlar, kamyonlar ve tır dorselerinde yapılan aramalar sonuçsuz kaldı. Sürücü bulunamazken, aracına çeşitli maddelerden toplam 35 bin TL para cezası kesildi ve araç trafikten men edilip otoparka çekildi.

Polisin tüm çabalarına rağmen kaçan sürücü yakalanamazken, aracın plakasına kesilen ceza ve aracın trafikten men edilmesi olayın tek somut sonucu oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Avni KURU