Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Okuma Günlüğüm Projesi Tamamlandı; İşte Detaylar

   Aksaray İl Milli

 

 Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen “Okuma Günlüğüm” isimli proje tamamlandı. Proje kapsamında dereceye giren ilk 10 eser ise bir araya getirilerek kitap oluşturulacak.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü Akademik Gelişimi Destekleme (AGED) Proje Koordinatörlüğü tarafından yürütülen “Okuma Günlüğüm Projesi” kapsamında ve 4. sınıf öğrencileri ile ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencileri yer alıyor. Öğrenciler program kapsamında yazma ve okuma becerilerini geliştiriyor. Bu programa Aksaray’da katılım sağlayan öğrenci sayısı ise; ilkokullarda 13346, ortaokullarda 13054 olmak üzere toplam 26400 öğrenci olarak kaydedildi.

Öğrencilerin okuduğunu anlamasıns yönelik tasarlanan bu proje derinlemesine anlamaya yönelik gelişim de sağlıyor. Proje kapsamında 21. yüzyıl becerilerinin gereğine uygun olarak eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, yenilik ve keşfetmeye yatkın bireyler olarak öğrencilerin yetiştirilmesi amaçlanırken, projenin uygulanmasında süreç odaklı değerlendirme yöntemi izlendiği belirtildi.

Ağustos Gerçe