Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da doktorlardan sessiz isyan: Aksaray’da hekimlerin sessiz yürüyüşü

Sessiz Hekimler Aksaray’da Gazze İçin Yürüdü.

Sessiz Hekimler Aksaray’da Gazze

Aksaray’da bir grup hekim, Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekmek için “Sessiz Yürüyüş” adı altında bir eylem gerçekleştirdi.*

Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla Aksaray’da bir araya gelen “Sessiz Hekimler”, 28. haftasında eylemlerine devam etti. Gazze halkına ve sağlık çalışanlarına desteklerini ileten grup, İsrail’in işgal politikalarını ve Gazze’deki hastanelere yönelik saldırılarını kınadı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Yaklaşık bir asırdır işgalci siyonist devlet İsrail, Filistin’de sistematik katliamlar yapmakta ve insanları yurtlarından zorla sürgün ederek mal varlıklarına el koymaktadır. Son saldırılarda yaklaşık 40 bin kişi hayatını kaybetmiş, 100 bine yakın kişi yaralanmış ve 20 bine yakın çocuk yetim kalmıştır. Gazze’deki hastanelerin çoğu artık hizmet veremez durumda.”

“Saldırılardan önce Gazze’de yaklaşık 35 hastane bulunmakta iken şu anda sadece 3-4 hastane ayakta kalmıştır ve bunlardan sadece 2’sinde aktif olarak ameliyat yapılabilmektedir. İşgalci İsrail’in Gazze’de bulunan hastanelere yönelik saldırıları katliama dönüşmüş, ancak uluslararası alanda henüz bir yaptırım uygulanmamıştır. Gazze, bir toplama kampına dönüşmüş durumdadır ve maalesef güvenli bir sığınak kalmamıştır. Bu vahşete sessiz kalmak, insanlığın vicdanını ayaklar altına almak demektir.”

Sessiz Hekimler, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına, devletlere, sağlık ve yardım organizasyonlarına seslenerek, Gazze’ye acil insani yardım ulaştırılmasını ve yaralıların tahliye edilmesini talep etti. Grup, her türlü göreve hazır olduklarını ve vicdan sahibi tüm insanları bu onurlu yürüyüşte yer almaya davet etti.

Açıklamada, “Gazze’yi unutmadığımız, zulme karşı sesimizi yükselttiğimiz, dua ile Allah’tan yardım, sabır ve metanet dilediğimiz sürece mazlumların sevineceğine inanıyoruz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız” denildi.

Sessiz Hekimler, Gazze’deki kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, “Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz” mesajıyla eylemlerini sonlandırdı.

Avni KURU

Aksaray'da düğün konvoyu sırasında çıkan
Sıradaki Haber Düğün konvoyunda kavga: Jandarma olay yerine müdahale etti!