Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Süt Birliği Başkanı olarak yeniden seçilen Zengin güven tazeledi 

Damızlık sığır yetiştiricileri birliği

Damızlık sığır yetiştiricileri birliği kurucusu ve Aksaray merkez Süt Birliği kurucusu, AKSÜTBİR A.Ş. Kurucusu ve halen başkanı, ulusal süt konseyi önceki dönem yönetim kurulu üyesi, önce Dönem Tarım Bakanı Danışmanı, Türkiye süt üreticileri genel merkezi yüksek danışma kurulu üyesi Esat Zengin, Aksaray merkez ilçe olağan genel kurulunda tek aday olarak katıldığı seçimde yeniden başkan seçildi.
Okurlar Düğün salonunda yapılan genel kurulda, Zengin ve yönetim kurulu üyeleri, katılımcılara geçmiş dönem gelir ve giderleri, yapılan hizmetleri detaylı bir şekilde anlattı.

Süt Birliği başkanı Esat Zengin, Ankara’daki çalışmaları hakkında bilgi verirken, üreticilerin menfaatini korumak adına yapılan faaliyetleri de detaylandırdı. Seçimlerde katılanların oy birliği ile Esat Zengin ve yönetim kurulu üyeleri dört yıl süreyle göreve seçildi. Zengin, seçimin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, üyelere hizmet etmekten onur ve gurur duyduğunu ifade etti.

Yeni dönemde Aksaray merkez ilçe Süt Üreticileri Birliği başkanı olarak görev yapacak olan Esat Zengin, çeyrek asırdır birliğe hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadığını belirtti. Aksaray’da süt üreticilerinin daha fazla kazanması, üretimin artırılması ve Aksaray’ın süt üretiminde bir merkez olması adına önemli hamlelerde bulunan Zengin, soğuk süt ve kaliteli süt üretimi ile pazarlanmasında da önemli adımlar attı. Bu çabalar sonucunda Aksaray’da ulusal düzeyde süt fabrikaları organize sanayi bölgesine kurulmuş, Aksaray’da sütlerin pazarlanması adına ulusal ve yerel süt sanayicisi ile sütlerin pazarlandığını bildirdi.

Yeni yönetim kurulu üyeleri Esat Zengin, Şener Kaş, Soner Er, Süleyman Bölükbaş, Murtaza Çelebi’den oluşmaktadır. Denetleme kurulu üyeleri ise Mehmet Konukçu, Suat Öge ve Kudret Sinankılı olarak seçilmiştir.

Fatma Altınok