Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Ticaret Borsası’nda Bayram Hazırlığı: Kurbanlıklar Mercek Altında!

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Tarım ve Orman İl Müdürü ve çeşitli STK başkanlarının katıldığı bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıda, kurban pazarları ve kurbanlık hayvanların kontrolleri ile ilgili yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

 

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıya, Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Emre Kaplan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (DKKYB) Başkanı Mahmut Aktürk ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ayhan Özkök katıldı. Ayrıca Bağlıkaya ve merkez üreticileri de ziyarette yer aldı.

Toplantının ana gündem maddesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarlarının durumu ve hayvan sevklerinin düzenlenmesiydi. Üreticilerin yaşadıkları sorunlar ve taleplerin ele alındığı görüşmede, kurbanlık hayvanların sağlık kontrollerinin yapılması ve satış yerlerinin denetlenmesi için alınması gereken önlemler tartışıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir, “Aksaraylı vatandaşların ve üreticilerin kurbanlık hayvan alımlarında ve satışlarında herhangi bir sorun yaşamaması için gerekli tüm önlemleri alacağız. Hayvan sağlığı kontrolleri ve pazar denetimleri titizlikle yapılacak,” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise, “Kurban Bayramı öncesi bu tür istişarelerin önemi büyük. Hem üreticilerimizin hem de vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışıyoruz,” şeklinde konuştu.

Toplantı, kurban pazarlarının daha düzenli ve güvenli hale getirilmesi için atılacak adımların belirlenmesi ile sona erdi. Kurum ve STK’lar arasındaki güçlü işbirliği bir kez daha vurgulanarak, Aksaray halkının huzurlu ve güvenli bir Kurban Bayramı geçirmesi için çalışmalara hız verileceği belirtildi.

Fatma Altınok