Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Depreme Hazırlık: AFAD’ın Jandarma ile Ortak Eğitimleri Başarıyla Sonuçlandı

Afet ve Acil Durum

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Aksaray İl Müdürlüğü tarafından şehir içerisinde arama kurtarma faaliyeti kapsamında Aksaray İl Jandarma Komutanlığı personellerine verilen eğitimler tamamlandı.

AFAD tarafından il genelinde kurum, kuruluş ve okullarda afet bilinci oluşturma, afete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar sürdürüyor.

Bu kapsamda AFAD ekipleri, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı  personeline yönelik  başlattığı ‘’Depremde Arama Kurtarma Eğitimi” kapsamında gerçekleşen faaliyetlerini tamamladı.

AFAD arama kurtarma alanında gerçekleşen eğitim faaliyetleri, Jandarma personelleri tarafından başarı ile tamamlandı. AFAD tarafından paydaşlarla iş birliği yapmak, olası afet durumunda koordineli bir şekilde çalışmalarının gerekliliğini vurgulamak amacıyla başlattığı eğitim sonlandı.

AFAD tarafından şehir içiresindeki gerçekleşen arama kurtara eğitim kamında olası deprem durumunda koordineli bir şekilde çalışanının can ve mal kayıplarını azaltacağı, hızlı ve etkili bir şekilde  çalışmalarının sonuçlanacağını öne çıkartıldı.

Fatma Altınok