Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Üniversitesi en çok hangi bölge ve ilden öğrenciye sahip?

Aksaray Üniversitesi, Türkiye’nin her

Aksaray Üniversitesi, Türkiye’nin her bölgesinden öğrenci alması ve neredeyse her ilinden öğrenci kabul etmesi ile adını duyuran üniversiteler arasında yer alıyor. Aksaray Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretim hayatlarını sürdüren öğrenciler, bu kapsamda Aksaray’da; ön lisans, lisans ve lisans üstü eğitimleri ile kariyer yolculuklarına ilk adımı atıyor.

Aksaray Üniversitesi bünyesinde eğitim alan öğrenciler, ülkenin birçok farklı noktasından şehre geliyor. Aksaray Üniversitesi de bu konu hakkında yapmış olduğu açıklama kapsamında özellikle İç Anadolu Bölgesi’nden gelen öğrencilerin yoğunlukta olduğu ifade edildi.

Aksaray Üniversitesi tarafından yapılan açıklama kapsamında Türkiye’de pek çok öğrenci için ASÜ’nün tercih edilir üniversiteler haline geldiği vurgusu yapıldı. Aksaray Üniversitesi tarafından yayımlanan illere göre öğrenci tablosu kapsamında ise Türkiye’den öğrencilerin ASÜ’yü tercih ettiği ikinci bölge ise Akdeniz oldu.

Aksaray Üniversitesi’ndeki öğrencilerin birçoğunun; Konya, Kayseri, Niğde, Adana, Antalya ve Mersin gibi illerden geldiği görüldü. Yayımlanan öğrenci dağılımı haritasında nüfus illerine göre Aksaray Üniversitesine gelen öğrenciler arasında Doğu Anadolu Bölgesi’nden gelen öğrenciler de yer alırken ikametgahına göre yapılan değerlendirmede ise Doğu Anadolu Bölgesi’nden öğrencilerin ASÜ’de yer almadığı görüldü.

ASÜ tarafından yayımlanan dağılım haritası kapsamında yer almayan bölge ise Karadeniz oldu. Aksaray Üniversitesi’nde Karadeniz Bölgesi’nden gelen öğrenci sayısı düşük ya da hiç yok olarak kaydedildi.

Ağustos Gerçe