Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ev hanımlarına emeklilik başvurusu! Prim destekleri başlıyor!

Ev hanımları emeklilik hayaline kavuşuyor. Devlet ev hanımlarına prim ödemesi desteklerine başlıyor. İşte ev hanımlarına emeklilik başvurusu detayları…

Ev hanımları emeklilik hayaline

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev hanımlarına verdiği söz gerçekleştiriliyor. TBMM’de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) çalışmaları devam eden ev hanımlarına emeklilik düzenlemesiyle ev hanımları da aile bütçesine katkıda bulunabilecek. Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için büyük önem taşıyan düzenlemede devlet katkısı da büyük oranda yansıtılacak. Peki, ev hanımlarına emeklik başvurusu ne zaman başlayacak? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başladı mı? Ev hanımlarına devlet prim desteği ne kadar yatırılacak? İşte ev hanımlarına emeklilik başvurusu detayları haberimizde…

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ÇALIŞMASI

Sosyal güvencesi bulunmayan ev hanımları için büyük önem taşıyan tasarının çalışmaları sürüyor. Ev hanımlarına sağlanacak prim ödemesi desteğiyle beraber hem emeklilik haklarından yararlanmaları hem emekli maaşı almaları hem de sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmeleri sağlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde Orta Vadeli Program çerçevesinde ülkemizdeki ev hanımları için de çalışmaların tamamlanacağını ifade etmişti. Bakan Işıkhan, “Madde madde çalışmaları ele alacağız. Bütçe disiplinine bağlı olarak gerçekleştireceğiz. Allah nasip ederse enflasyon hedeflerimizi tutturuyoruz. Refah artışını da gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.
PRİM ÖDEMELERİNDE EV HANIMLARI DESTEKLENECEK

Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasıyla birlikte ev hanımlarına sağlanacak emeklilik hakkı devlet tarafından desteklenecek. Son asgari ücret üzerinden hesaplanan tutara göre devlet desteği 3’de 1’i oranında ev hanımlarına yatırılacak. Çalışmaların şekillendirilmesiyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber proje hayata geçirilecek. 2024 yılı asgari ücret miktarına göre isteğe bağlı sigorta ödemesi olarak prim en az 6.400,80 TL olarak yatırılacak. Bunun 2.133,60 TL’sini devlet karşılayacak.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK BAŞVURUSU ŞARTLARI

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için havlu, çarşaf, halı, dantel, örtü, çorap, çiçek, süpürge, sepet, fırça, tarhana, mantı ve benzeri ürünler üretmesi halinde bunların festival, panayır, kamu kurumları, kermes ve benzeri yerlerde satılmasıyla sigortaları başlatılacak. Herhangi bir işle sigortalı olarak maaşı olmayan ev hanımları böylelikle devlet destekli emeklilik hakkından faydalanabilecek. 18 yaşını doldurmuş olan ev hanımları isteğe bağlı sigorta ödemesiyle emeklilik başvurusu yapabilecek.
EV HANIMLARI NE KADAR PRİMLE EMEKLİ OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü verdiği ev hanımlarına emekliliğin kısa zamanda hayata geçirilmesi bekleniyor. Ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanma, emekli maaşı ve haklarından faydalanmak içinse belirlenen primi ve yaş şartını tamamlamaları gerekecek. Bağ-Kur ve SSK prim eşitlemesinin sağlanmasıyla beraber ev hanımları için 5 bin 400 günle emeklilik mümkün olacak. İsteyen ev hanımları 4 bin 500 gün prim biriktirerek kısmi emeklilik başvurusu seçeneğini de değerlendirebilecek. Ek olarak çocuk sayısına bağlı erken emeklilik ev hanımları için geçerli olacak.
Haber Merkezi

Aksaray'da tır sürücüsü kırmızı ışıkta
Sıradaki Haber Aksaray’da kırmızı ışıkta kaos; Tır 4 aracı biçti!